szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Világszerte harmadával több bicikli fogyott a koronavírus-járvány kezdete óta, Magyarországon is ötödével többet adta el.

A járványhelyzet kezdete óta folyamatos és magas a kereslet a kerékpárok iránt, iparági becslések szerint 30-35 százalékkal több biciklit adtak el ez idő alatt, írja a Világgazdaság. A lap arról számolt be, hogy a sportboltok szinte a teljes készletüket értékesítették, mondta a lapnak a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség elnöke.

Sipiczki Róbert hozzátette, hogy a járvány nagyjából 15-20 százalékkal emelte meg a forgalmat Magyarországon is.

Az elnök elmondta, hogy az ipar és a kereskedelem nehezen reagált a hirtelen megnövekedett keresletre, márciusban még a tavaly megrendelt készletekből kellett gazdálkodni. Ennek egyik oka, hogy mivel hosszú a gyártási átfutás, a raktárak is kiürültek, a távol-keleti alkatrészek és kerékpárok importja késéssel érkezett meg, és ennél jobban csúszott az Európában összeszerelt biciklik szállítása.

A Világgazdaság értesülései szerint a magyar lakosság zöme a 80 és 120 ezer forint közötti kerékpárokat kereste. Az elektromos változatok is jól fogytak, ebből tavaly háromezret adtak el, idén előreláthatólag ötezer darab talál gazdára.

2019-ben 225 ezer kerékpárt értékesítettek Magyarországon, a közel 500 hazai kerékpárszaküzlet tavalyi együttes árbevétele így meghaladta a tízmilliárd forintot.

2020-ban várhatóan 250-260 000 bicikli kelhet el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a szivárványos projekt biztosan nem esett jól a homofób lengyel elnöknek

Ez a szivárványos projekt biztosan nem esett jól a homofób lengyel elnöknek

Megdőlt Romániában a napi halálozások rekordja

Megdőlt Romániában a napi halálozások rekordja

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria