szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?

A Mona Lisa felülvizsgálatán is részt vehet, aki sikeresen licitál.

59 millió eurós veszteséggel küzdött már szeptemberben a Covid–19-járvány miatt a világ egyik leghíresebb múzeuma, amely ennek ellenére nem akar lemondani szolidaritási programjáról. Huszadik századi műkincseket és "különleges múzeumi élményeket" kínálnak árverésen december elején. Az árverés, amelyet a Christie's szervez, december 1-15 között lesz – természetesen digitálisan.

Múzeumlátogatás éjszaka fáklyafénynél, vacsora a világ legnagyobb múzeumának tetőteraszán – ilyen programokat kínálnak az árverésen. Ezenkívül a múzeum igazgatójával együtt lehet résztvenni a Louvre leghíresebb festményének, Leonardo da Vinci Mona Lisájának éves felülvizsgálatán.

Huszadik századi művészek műveit is meg lehet vásárolni: Pierre Soulages, Éva Jospin és Jean-Pierre Othoniel a legismertebbek.

Mi az árverés célja? Elsősorban az, hogy a Louvre végre tudja hajtani szolidaritási programját: lakásokat biztosítson a rászorulóknak 1150 négyzetméteren. Ezt még jóval a járvány előtt igérték meg, és nem szeretnének lemondani róla. Ennek érdekében az akcióba beszerveztek olyan neves cégeket is mint a Vuitton, a Dior és a Cartier.

A siker garantált. Legalábbis ez a Le Point hetilap véleménye az akcióról, annak ellenére, hogy az sokaknak nem tetszik a kulturális szférában. De tény, hogy a Louvre a múzeummarketing területén mindig is újító volt Franciaországban. Az első Lego piramist például 2015-ben adták el a Louvre logójával, később korlátozott számban luxusautókat is piacra dobtak.

Adel Ziane kereskedelmi igazgató teljes mértékben felvállalja ezt az akciót is: "ha nem mi csináljuk, akkor megcsinálja más. Nekünk szükségünk van a pénzre. A fő az, hogy mindent jó minőségben produkáljunk."

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Őrizetbe vették a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Leváltotta DK-s alpolgármesterét Szigetszentmiklós ellenzéki vezetője

Leváltotta DK-s alpolgármesterét Szigetszentmiklós ellenzéki vezetője

Joe Biden letette a hivatali esküt - minden hír az elnöki beiktatásról

Joe Biden letette a hivatali esküt - minden hír az elnöki beiktatásról