szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy másfél órával azután, hogy a lehetőségekhez képest bizakodó nyilatkozatokkal véget ért a Malév...

Mintegy másfél órával azután, hogy a lehetőségekhez képest bizakodó nyilatkozatokkal véget ért a Malév sajtótájékoztatója, kiderült, hogy ezzel egy időben már kész volt a terv a nemzetinek nevezett légitársaság leállására. Az [origo] cikke a Magyar Közlönyben megjelent két rendeletről szól, s ezek rögtön más megvilágításba helyezik azt is, amit 90 perccel korábban a Malév vezetői kommunikáltak.

Akkor Berényi János elnök arról beszélt, hogy az utasok egy leállás esetén sem bukhatják érvényes jegyeiket, ami enyhén szólva is blöffnek tűnt a korábbi légicsődök tapasztalatai alapján. A Közlönyből viszont kiderül például, hogy az állam kártalanítja ilyen esetben az utasokat. A rendelet célja nyilvánvalóan az, hogy megnyugtassa az utasokat, nagyon fontos a Malév jelenlegi helyzetében, hogy ne álljanak le teljesen a jegyeladások.

A másik rendelkezés az, hogy a kormány 2 milliárd forintot különít el a rendkívüli intézkedésekre fenntartott kormányzati keretből a kártalanításra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

A japánok az óceánba öntik a fukusimai atomerőmű radioaktív vizét

A japánok az óceánba öntik a fukusimai atomerőmű radioaktív vizét

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát