szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

Aki eddig tamáskodott, hogy Oszkó Péternek elhiggye, kész terv volt a Malév utódjának felállására, most olvasgathatja...

©

Aki eddig tamáskodott, hogy Oszkó Péternek elhiggye, kész terv volt a Malév utódjának felállására, most olvasgathatja a tanulmányt, mely erről szól. Az index által reggel közölt dukumentumnak ma már nem annyira a részletei az érdekesek, hiszen kábé mindegy, hogy tökfapados, vagy kétosztályos működési modell lett volna jobb. A lényeg az, hogy egyértelművé vált: pontosan lehetett tudni, mit kell csinálni Malév-ügyben, az Orbán-kormány mégse csinálta.

Üvöltözhet a vakvilágba hülyeségeket Budai Gyula, meg lehet, hogy kissé elszúrták annó a Malév és/vagy a reptér privatizációját a szocialisták, de a Malév gyalázatos körülmények között bekövetkezett, utód nélküli bedőlését egyértelműen az Orbán-kormány okozta.

A tények a következők: a Malév visszaállamosítása előtt készült a tanulmány, mely kijelölte a követendő utat. (Ami a nemzetközi példák alapján a tanulmánytól függetlenül is elég egyértelmű volt.) A Fidesz egyetértett a visszaállamosítással és már hatalomra kerülése előtt kész terv volt a kezében arra vonatkozólag, hogy a törvényszerűen bedőlő cég leállásának idejére hogyan kell felállítani az új vállalatot, mely apróbb trükkökkel a Malév nevet is tovább vihette volna.

Nem tettek semmit, hagyták utód nélkül bedőlni. Amit továbbra sem tudunk, hogy szándékosan csinálták így, például mert nem vállalták a balhét, a hatalmas sztrájkokat  a kisebb cégre átállásnál törvényszerű durva leépítések kapcsán? Vagy dilettánsok voltak, sutba dobták az egyetlen értelmes tervet és bíztak a csodában, meg a kínaiakban?

Talán egyszer kiderül, de azon nem lehet sokat vitatkozni, hogy a "nemzeti ügyek kormánya" eltüntette a föld színéről a nemzeti légitársaságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elektronikai hulladékok felét nem szelektíven gyűjtik az EU-ban

Az elektronikai hulladékok felét nem szelektíven gyűjtik az EU-ban

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Több mint 30 ezer alkalmazottat küld el a Disney

Több mint 30 ezer alkalmazottat küld el a Disney