szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túry Gergely, a HVG fotóriportere nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat Escher Károly különdíját a legjobb hírképért. Sikeresen szerepelt Fazekas István és Stiller Ákos fotóriporter is. Képösszeállításunk a nyertes fotókból.

A tavalyi évhez hasonló érdeklődés mellett zárult a Magyar Újságírók Szövetsége által meghirdetett Magyar Sajtófotó Pályázat 2009, amelyre 535 szerző 12493 felvételt küldött be. A 2010. január 5-én zárult pályázatra 13 kategóriában az elmúlt évben készült képekkel lehetett nevezni.


Három cukorral - Kállai Ernő kisebbségi ombudsman. Portré, emberábrázolás kategória (egyedi),
első helyezett.
© Fazekas István
 

A legjobb hírképért járó Escher Károly különdíjban Túry Gergely, a HVG fotóriportere részesült az Ítélet
a lincselés ügyében című képével.


© Túry Gergely
Stiller Ákos, a hvg.hu fotóriportere a Művészet (sorozat) kategóriában a 2. helyet szerezte meg Balaton Sound című sorozatával.

A sorozat megtekintéséhez kattintson!
© Stiller Ákos

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!