szerző:
hvg.hu

Szépek, gazdagok, az egész világ ismeri őket, és ha ez még nem lenne elég, csodálatos fotók készültek róluk. A brit Telegraph online kiadása összeállította a legfotogénebb sztárok tízes listáját. Íme.

Liz Taylor
©

2011 márciusában, 79 éves korában hunyt el Elizabeth Taylor amerikai színésznő, a huszadik század egyik legnagyobb filmsztárja. A kétszeres Oscar-díjas csillag nem csak filmbeli alakításaival tűnt ki (játszott többek között a Macska a forró bádogtetőnben és a Kleopátrában), nemrég őt választották minden idők legfotogénebb hírességének – írta a Telegraph Online.

Taylor ezzel megelőzte Jennifer Anistont, a Jóbarátok című sorozat Rachelét, Brad Pitt egykori feleségét, sőt Angelina Jolie-t is, akit – amellett, hogy Brad PItt jelenlegi párja – évek óta a világ egyik legszebb színésznőjeként tartanak számon.

Jennifer Aniston
©

„A legtöbben csak fotókon látják a sztárokat, így kerülhetnek kapcsolatba velük. Érdekes volt látni, hogyan jutott a lista élére Elizabeth Taylor. Az, hogy őt választották minden idők legfotogénebb sztárjának, bizonyítja, hogy az emberek emlékeznek kortalan szépségére” – mondta a felmérést készítő MyMemory.com fotósoldal egyik alapítója, Rebecca Huggler. A lista az olvasók voksai alapján állt össze: több hírességre is lehetett szavazni.

Liz Taylorra a válaszadók 72 százaléka voksolt, míg a lista második helyére befutó Jennifer Anistonra 69 százalék. David Backham lett a harmadik: a sztárfocista, aki két hónapos kislányáról készült képeit már közzé is tette a neten, 66 százalékot kapott. Érdekes, hogy az InStyle magazin sztárgyerekekről összeállított listájának élén éppen David és Victoria Beckham kislánya, Harper Seven szerepel.

A Transformersben is játszó Megan Fox színésznő a negyedik legfotogénebb híresség: a felmérésben részt vevők 61 százaléka voksolt rá. Audrey Hepburn 58 százalékot kapott, Marlon Brando pedig 53 százalékot.

A lista hetedik helyére Angelina Jolie került 52 százalékkal, míg Marilyn Monroe 49 százaléka csak a nyolcadik helyre volt elég. Sophia Lorenre 41 százalék voksolt, a tizedik helyre kerülő James Deanre pedig 38 százalék. Brad Pitt a maga 37 százalékával nem jutott be a tízes elitbe.

Angelina Jolie. A hetedik
©
Sophia Loren hetven felett is dekoratív
©

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Kult

Kis híján belahalt a kalandba: négy nap után találtak rá

Egy rajongót annyira megihletett a 127 óra című film - amiben egy hegymászó öt napig vesztegelt az utah-i Little Blue John Canyon sziklahasadékában -, hogy úgy döntött, hasonló kalandot szeretne átélni. Sikerült neki, majdnem úgy járt, mint a film hőse - írja a Time magazin online kiadása.

Zsenikérdés

Zsenikérdés

1300 normadiai tölgyet ajánlottak fel a Notre-Dame új gerendázatához

1300 normadiai tölgyet ajánlottak fel a Notre-Dame új gerendázatához

Betonfalnak rohant egy autó Miskolcon

Betonfalnak rohant egy autó Miskolcon

Tóta W.: Eközben Magyarországon

Tóta W.: Eközben Magyarországon

Ez a játék annyira részletes, hogy segíthet megmenteni a leégett Notre-Dame-ot

Ez a játék annyira részletes, hogy segíthet megmenteni a leégett Notre-Dame-ot

Megint varázsolt az Ajax, a Juventust is kiejtette

Megint varázsolt az Ajax, a Juventust is kiejtette