szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy egykori tag, Marty Rathbun blogján elárulta, 2006-ban a South Park alkotóit titkon megfigyeltette a szcientológiai egyház.

Nem sikerült elhallgatattni őket, pedig Marty Rathbun szerint ez volt a célja az amerikai szcientológiai egyháznak a South Park alkotóival Matt Stone-nal és Tray Parkerrel 2006-ban. A Trapped in the closet magyarul Egy házba zárt közösség című epizód után pöccentek be a szcientológusok, ugyanis a szatirikus rajzfilm eme részében Tom Cruise és John Travolta is a gúny tárgyaivá váltak, méghozzá vallási meggyőződésük miatt.

A két színész köztudottan a szcientológiai egyház tagjai, a South Park 2005 novemberében sugárzott epizódjában Cruise színészi képességeinek lesajnálása után a megrajzolt sztár egy szekrénybe zárva gubbaszt, és nem hajlandó "előbújni", ami utalás arra, hogy Tom Cruise esetleg homoszexuális.

Tom Cruise a South Parkban
©

A vetítés hatalmas felháborodást keltett akkoriban, az ismétlésről pedig lemondott a Comedy Central, rossz nyelvek szerint Tom Cruise nyomására. A készítők azonban más csatornákon elérhetővé tették a részt, és a továbbiakban sem állták meg, hogy pellengérre állítsák az pénzhajhászása miatt kritizált egyházat.

Arra viszont csak most derült fény, hogy a szcientológusok akkoriban megfigyelés alatt tartották Stone-t és Parkert, közeli barátaikon keresztül próbálták leinformálni őket, sőt, Rathbun szerint az otthoni szemeteseiket is átkutatták. Végül releváns információk hiányában berekesztették a két alkotó "üldözését".

Marty Rathbun 2004-ig volt a szcientológiai egyház tagja, azóta már több részletet elárult a szervezet belső működéséről, 2010-ben például azt állítótta, hogy Tom Cruise-t is lehallgatták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

Jakab Ferenc: Nem rossz a kínai vakcina, csak egy kicsit elavult

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

A magyar kormány is elítéli Navalnij letartóztatását

99 éves kor felett nem lehet online regisztrálni vakcinára

99 éves kor felett nem lehet online regisztrálni vakcinára