szerző:
hvg.hu

Egy gondosan elhelyezett twitteres bejegyzés fellendítheti, de akár alá is áshatja az ismert közéleti szereplők karrierjét, mégis egyre többen csiripelnek. A Mashable gyűjtése alapján megnéztük, milyen kultúrával és szórakozással kapcsolatos témák érdekelték legjobban a felhasználókat 2011-ben.

A Facebook mellett egyre több közéleti szereplő, politikus és celeb tekinti fő kommunikációs csatornájának az immár 100 milliós felhasználótáborral bíró Twittert. Ki önpromóra - Lady Gaga és Jennifer Lopez -, ki feszültséglevezetésre vagy mások kritizálására - Salman Rushdie író -, vagy éppen magánéletének kiteregetésére használja, mint az éppen válófélben lévő Demi Moore-Ashton Kutcher házaspár, aki sokat csiripelt és üzengetett egymásnak a nyilvánosság előtt.

A mashable.com többek között azokat a szórakoztatóipari témákat és témamegjelölésre használt hashtageket is összegyűjtötte, amelyek a legnépszerűbbek voltak  2011-ben. Zenefronton Rebecca Black and Friday, Nate Dogg, FEMME FATALE, Gerry Rafferty és Gil Scott-Heron végzett az élen. Közülük itthon talán a márciusban elhunyt 42 éves soul és r'n'b énekes, Nate Dogg a legismertebb. Gil Scott-Heron soulköltő, a politikus rap génisza májusban halt meg. A 62 éves zenész-alkotó egyébként Magyarországon is fellépett.

Televíziós kategóriában a Golden Globe Awards, az itthon Két pasi - meg egy kicsi néven futó széria és a Pretty Little Liars című tévésorozat került az érdeklődés középpontjába a Twitteren. A mozifilmek közül a Thor, A Sötét lovag: Felemelkedés, az X-men: Az elsők, A Halálos iramban: Ötödik sebesség és a Zöld darázs vezet. A színésznők közül Elizabeth Taylor, Mila Kunis, Anne Hathaway, Natalie Portman, Jennifer Lopez, a színészek közül pedig Charlie Sheen, Macaulay Culkin, Ricky Gervais, Jake Gyllenhaal, Ashton Kutcher, Colin Firth, James Franco neve mozgatta meg a legtöbb csiripelőt.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trónok harca: kiderült, mikor indul az utolsó évad

Trónok harca: kiderült, mikor indul az utolsó évad

Videón egy súlyos baleset előtti pillanatok a 84-es útról

Videón egy súlyos baleset előtti pillanatok a 84-es útról

Simicska Orbánhoz hasonló elbánásban részesül

Simicska Orbánhoz hasonló elbánásban részesül

Meglepte a fideszeseket Sargentini az Európai Tanács épületében

Meglepte a fideszeseket Sargentini az Európai Tanács épületében

Úgy érzi, nem elég kreatív? Próbálja ki ezt a 6 tippet!

Úgy érzi, nem elég kreatív? Próbálja ki ezt a 6 tippet!

TGM, az utolsó magyar

TGM, az utolsó magyar