szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden eddiginél több, körülbelül 1,1 millió látogató kereste fel tavaly az amszterdami Anne Frank Házat. A múzeumban tavaly összesen 1 104 233 látogatót regisztráltak, ez 50 ezerrel több, mint a 2010-es adat - közölte a múzeum szóvivője.

A látogatói rekord egyik oka, hogy meghosszabbították az Anne Frank Ház nyitva tartását. Emellett az is hozzájárult a sikerhez, hogy tavaly vezették be az internetes jegyvásárlást, az amszterdami múzeum látogatóinak 85 százaléka külföldről érkezik ugyanis – mondta a szóvivő.

A német zsidó családból származó Anne Frank (aki Magyarországon Anna Frank néven vált közismertté), 1933-ban menekült el szüleivel Németországból Hollandiába. A család a náci megszállás idején egy amszterdami házban bújt meg.

A rejtekhelyet azonban 1944-ben árulás folytán felfedezték, a családot koncentrációs táborba hurcolták. A deportálást csak a családfő, Otto Frank élte túl. Anne Frank anyjával és nővérével együtt a bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg, egy hónappal azelőtt, hogy az amerikai csapatok 1945-ben felszabadították volna a lágert. Történetét fennmaradt naplójából ismerhette meg a világ. A feljegyzéseket édesapja adta ki 1947-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz százalékkal magasabb minimálbért szeretne a legnagyobb magyar szakszervezet

Tíz százalékkal magasabb minimálbért szeretne a legnagyobb magyar szakszervezet

Orbán is felkerült Trump bűnlajstromára

Orbán is felkerült Trump bűnlajstromára

Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről

Alig utaznak a magyarok, de nagyon jó a véleményük a repülőtérről