szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkapta a svájci állampolgárságot Tina Turner, aki következő lépésként azt tervezi, hogy feleségül megy 16 évvel fiatalabb élettársához, Erwin Bach német zenei menedzserhez - írta szerdai számában a Blick című svájci bulvárlap.

Az újság szerint a 73 éves énekesnő és kedvese, az 57 éves Bach együtt ment el hétfőn a bevándorlási hivatalba a svájci útlevélért. 

Az 1995 óta az alpesi országban élő egykori rockbálvány magántanártól vett intenzív német nyelvleckét, hogy sikeresen letehesse az állampolgársági vizsgát. Turner mindazonáltal az irodalmi németet biflázta be a svájci német helyett, amelyet elsajátítani - mint mondta - "még nehezebb lett volna".

A Zürichi-tó partján, Küsnachtban élő híresség hiánytalanul meg tudta nevezni a vizsgán a svájci kormánynak mind a hét tagját is - írta a Blick. Külföldiek akkor folyamodhatnak svájci állampolgárságért, ha összesen legalább 12 éve élnek Svájcban. 

A nyilvánosságtól utolsó, 2009-es turnéja után visszavonult Tina Turner nem kényszerül megválni amerikai útlevelétől, mert Svájc engedélyezi több állampolgárság megtartását is. Saját bevallása szerint az énekesnő nagyon kötődik választott hazájához, ahol különösképpen tetszik neki, hogy tiszteletben tartják magánéletét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

Egekbe szökhetnek az árak a pálmaolaj-válság miatt

Egekbe szökhetnek az árak a pálmaolaj-válság miatt