szerző:
MTI

Múzeumi járatokat indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombat este a Múzeumok éjszakája rendezvényhez kapcsolódva - közölte a BKK pénteken.

A társaság hat járatot indít a Múzeumok Éjszakáján: észak-pestit, dél-pestit, budait, óbudait, szentendreit és Ludwig-járatot. Ezekre csak a Múzeumok éjszakájára érvényes karszalaggal lehet felszállni, más utazási okmányok a járatokra nem érvényesek. Akinek karszalagja van, a többi éjszakai járatot is igénybe veheti szombat 18 órától vasárnap hajnali 2 óráig. 

A helyszíneket összekötő múzeumi járatok szombat este 6 órától éjjel 2 óráig szállítják az utasokat, emellett 2.40-ig meghosszabbították a budai Várba közlekedő 16A járat üzemidejét. Az érdeklődők a BKK kiemelt pénztáraiban elővételben is hozzájuthatnak a karszalagokhoz, felnőttek 1500, gyerekeknek 600 forintért. 

Forgalmi változások is életbe lépnek szombat este. A 106-os autóbuszok 18 órától üzemzárásig nem érintik a Záhony utca és a Sujtás utca megállóhelyeket, helyettük a 134-es és a 234-es autóbuszok Záhony utca megállóhelyén állnak meg. 

A BKK nosztalgiavillamosokat is indít a programsorozathoz kapcsolódva, a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér között három nosztalgiavillamos ingázik majd. A villamosok a Deák térről 16.30 és 0.15 között negyedóránként, a Szent Gellért térről pedig minden óra 13, 28, 43 és 58 percekor indulnak. A villamosokon a 14 évnél idősebbek 500, a 6 és 14 év közöttiek pedig 300 forintos nosztalgia-menetjeggyel utazhatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!