szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A romantikus találkozások toalettetikettjét boncolgató How to Poo on a Date című írás nyerte idén a legfurább könyvcímért járó díjat Nagy-Britanniában.

A 2014. évi Diagram-díj győztese olyan döntősöket utasított maga mögé, mint az Are Trout South African? (Dél-afrikai-e a pisztráng) című novellagyűjtemény, amelyben Duncan Brown egy hal szemszögéből indul identitáskeresésre, valamint a New York kisboltosainak macskáit bemutató Working-Class Cats: The Bodega Cats of New York City (Munkásosztálybeli macskák: New York bodegáinak cicái) című írás.

Az idei győztes, a How To Poo on a Date (Hogyan kakáljunk randevún) című könyv szerzői toalettetikett-tanácsokat adnak romantikus találkozások idejére.

A pénzjutalommal nem járó díjat a The Bookseller brit könyvpiaci szaklap és honlap alapította és gondozza. "Az olvasóközönség bölcsen döntött. Nem csupán olyan címet választott, amely tökéletesen megragadja a díj szellemiségét, hanem egy kézikönyvet, amely átsegítheti az embert az élet legnagyobb kihívást jelentő, legérzékenyebb pillanatain" – véli Horace Bent, a díj gondozója.

A díjat 1978-ban alapították az akkori Frankfurti Könyvvásáron és 2000 óta a közönség szavazza meg a győztest. Az elismerés feltétele, hogy a mű komoly tartalommal bírjon, a cím pedig szintén "ne tréfából legyen idétlen". Az első nyertes cím a Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice (A meztelen egerekről folytatott második nemzetközi tanácskozás jegyzőkönyvei) volt.

Tavaly a Goblinproofing One's Chicken Coop (A tyúkketrec lidércállóvá tétele) címet ítélte a legfurábbnak a nagyközönség. A korábbi nyertesek közt van a Cooking with Poo (Sütés-főzés Kakival), amelyet egy Poo keresztnevű bangkoki lakos választott thai szakácskönyve címéül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magától világító futurisztikus kerékpárút készült Esztergomnál

Magától világító futurisztikus kerékpárút készült Esztergomnál

A legmagasabb koronavírus-készültséget vezették be Manchesterben és környékén

A legmagasabb koronavírus-készültséget vezették be Manchesterben és környékén

Tíz napra karanténba küldik, aki nem vesz részt az önkéntes koronavírusteszten Szlovákiában

Tíz napra karanténba küldik, aki nem vesz részt az önkéntes koronavírusteszten Szlovákiában