szerző:
hvg.hu

Online szerkesztői, grafikusi és gyakornoki munkakörbe keres munkatársakat a TV2, miután naponta újabb és újabb kollégák mondanak föl. A jelentkezési határidő szűkösségéből ítélve a csatorna meglehetősen nagy válságban lehet.

Csütörtökön megírtuk, hogy Friderikusz Sándor is távozik a csatornától, és nem folytatja tovább műsorát, mert erkölcstelennek és etikátlannak tartja, ami a TV2 híradóiban Kökény-Szalai Vivien hírigazgatói fennhatósága alatt történik. Döntését szerdán közreadott nyílt levelében a következőképpen indokolta: „az elmúlt napokban, amikor visszanéztem a TV2 'új' híradóit, a Tények adásait, különös tekintettel arra a botrányra, amely előbb a pedagógussztrájk vezérszónoka, Pukli István, napokkal később az Együtt alelnöke, Juhász Péter üldözését és lejáratását szolgálta, erőteljesen érlelődött bennem az elhatározás, hogy nem folytatom az Összezárva Friderikusszal című műsort sem.” (A televíziós személyiség levelének folytatását ide kattintva olvashatja.)

©

Szerda reggel Hermann Gábor, a Tények riportere is beadta a felmondását, kedden pedig Kőrösi Gábor szerkesztő-riporter, a reggeli kiadás műsorvezetője jelezte, hogy lelép a TV2 hírműsorától. Ahogy írtuk, Hermann Gábor Kökény-Szalai Vivien vezényletével nem kívánt részt venni a Friderikusz által is említett karaktergyilkosságokban. Előtte Bihari Ádám Tények-riporter is bejelentette távozását.

Az új állás után néző TV2-sök listája nem teljes: elmegy Szabó Tibor riporter, illetve a hírolvasó-műsorvezetők közül Azurák Csaba után Várkonyi Andrea is távozik a Tények csapatából.

Úgy tűnik, nem csupán a televíziós újságírók gyomra nem veszi be a Kunfalvi Nóra–Kökény-Szalai Vivien-csapat ténykedését, hanem más szakemberek is tömegesen menekülnek a TV2-től. A csatorna honlapján megjelent hirdetés szerint online grafikusokat, szerkesztőket és gyakornokokat keresnek. A grafikusoktól a megfelelő szakmai ismeretek mellett többek között gyors, precíz munkavégzést, jó problémamegoldó készséget, kreatív gondolkodásmódot, kiváló esztétikai érzéket és rendszerszemléletet várnak el. A szerkesztőktől elvárt skillek: íráskészség, precíz, pontos munkavégzés, stratégiai látásmód, lényeglátás, kiváló kapcsolatteremtő és kommunikációs készség szóban és írásban, rugalmasság, empátia, kreativitás stb.

Úgy tűnik a TV2-nél nem jelentéktelen HR-válság alakult ki, mert a hirdetés alapján az álláshirdetésre március végéig várják a jelentkezéseket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Per indul egy tisztességtelen szerződéseket kötő fővárosi utazási iroda ellen

Per indul egy tisztességtelen szerződéseket kötő fővárosi utazási iroda ellen

Így vág vissza egy finn újságírónő a befolyásos orosz trollgyáraknak

Így vág vissza egy finn újságírónő a befolyásos orosz trollgyáraknak

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Önsíkosító óvszerektől remélik a fertőzések visszaszorulását

Önsíkosító óvszerektől remélik a fertőzések visszaszorulását

Gulyás Gergely hallgatott a 9 ezer ember kirúgásáról

Gulyás Gergely hallgatott a 9 ezer ember kirúgásáról

Magyarországra jön Chuck Norris

Magyarországra jön Chuck Norris