szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Fontosabbnak éreztük, hogy az erdélyi közönségnek is játszhassunk, minthogy politikailag, erkölcsileg megítéltetünk-e. Hát megítéltettünk" – írta kedden a Quimby egy Facebook-posztban.

Sok Quimby-rajongó kiakadt azon, hogy a hétvégén megrendezett 27. Bálványosi Szabadegyetem koncertprogramjában a népszerű zenekar is helyet kapott – a dühös fanok a Facebookon fejtették ki, miért problémás, hogy "Orbán házi fesztiválján" lép fel a banda.

A zenekar most hosszabb Facebook-posztban válaszolt a rajongóknak, amelyben elmondták, ők kizárólag az esti buliban vettek részt a szórakozni vágyó közönség örömére, de több, napközben ingyenesen látogatható előadás tartalmával nem tudnak azonosulni.

Quimby - Timeline | Facebook

Quimby. 256,278 likes · 3,560 talking about this. Quimby is Hungary's most popular and most galvanizing alternative rock band.

"A zenekar a kezdetektől mindig megőrizte a függetlenségét, és a jövőben sem szeretnénk semmilyen politikai képződmény szócsöve lenni. Azoknak, akik részt vettek ezen a koncerten egyértelmű, hogy változatlanul ezen az úton járunk" – írták.

Sok Quimby-rajongó kiakadt, amiért a zenekar fellépett Tusványoson

Ákos mellett sok népszerű zenekar is fellépett a nagy Orbán-beszédek fesztiválján, mégis a Quimby-rajongók borultak ki legjobban – mondván, a banda szimpla jelenlétével legitimálta Orbán eszmeiségét.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erdogan: Az iszlám elleni kijelentések a nyugati politikusok sikertelenségét palástolják

Erdogan: Az iszlám elleni kijelentések a nyugati politikusok sikertelenségét palástolják

Maruzsa szerint az őszi szünetben minden gyereknek otthon kellene maradnia

Maruzsa szerint az őszi szünetben minden gyereknek otthon kellene maradnia

Szokatlan baleset Csehországban: Egy rakomány cukorrépa temetett be egy autót

Szokatlan baleset Csehországban: Egy rakomány cukorrépa temetett be egy autót