szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A már nevében is túl jó összművészeti UbikEklektikhez augusztus 25. és 27. között lehet csatlakozni Zebegényben. A program a Bohemian Betyars zenészeihez köthető. Lesz még például Szabó Benedek és a Galaxisok, Middlemist Red, színház, tánc, free jazz, festés, meg madártoll.

„Két elveszett utazó, két világ. Ők az itt-rekedtek, egy párhuzamos jelen lakói, hazautat keresnek, de a kaput csak együtt nyithatjuk ki. Ha szeretnél az egész fesztivál ideje alatt kedvezményesen italozni, csatlakozz, és hozz valamit az alábbiak közül: befőttes üveg, madártollak, színes vagy fehér lepedő, hipózható ruhadarabok magadnak, tükördarab.”

Ezt a szöveget a fesztivál támogatói, vagyis jegyvásárlói kapták meg utolsó instrukcióként az esemény előtt – és ez sok mindent elmond az Ubik jellegéről. Ahogy a tavalyi fesztivál lo-fi táblái is. Ezeken jelezték, merre mit lehet csinálni az agyalás, süllyedés, flesseltetés, taposás, tápolás, vajúdás, csapatás, folyatás, pruttyantás és szétmenés vonalon.

A program közösségi finanszírozással valósul meg, és ahogy a többi erősödő kisfesztiválnál, a lényeg itt sem a tömeg. A Szőnyi Táborban (Szőnyi István festő kertjéből átalakított művésztelepen) megrendezett Ubik látogatói és résztvevői nem lehetnek többen 500 főnél. A leírásból hippi pszichedelikus flow rajzolódik ki, ahol a szervező művészeknek tényleg el lehet hinni, hogy a cél a közös alkotás és annak totális élvezete. Az UbikEklektiket másodszorra szervezik meg, az idei esemény a román és magyar művészek közötti kreatív mindenfélét segíti elő.

A húzónevek ismerősek, akár a Kolorádó, vagy a Bánkitó Fesztiválok lineupját nézzük. A Bohemian Betyarshoz hasonlóan stabil közönséget mozgató zenekarok jönnek: a Blahalousiana, a Szabó Benedek és a Galaxisok vagy a Middlemist Red. Természetesen elektronikus helyszín is lesz.

©

Mivel összművészet, jön független színház és szerencsésen beemeltek a programba kortárs táncot és free jazzt (The Best Bad Trip) is. A Nézőművészeti Kft előadása (Vakság) mellett lesz slam poetry (Horváth Kristóffal), filmvetítések és mindenféle képzőművészeti parádé. A fesztiválozók kiélhetik magukat workshopon is, festéstől drámapedagógiáig.

Bővebben a fesztiválról itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív Törzs: Kamu sms-ek érkeznek az oltásról, ezekre ne figyeljenek

Operatív Törzs: Kamu sms-ek érkeznek az oltásról, ezekre ne figyeljenek

Egy friss teszt szerint könnyű zsákmány a tolvajoknak a kulcs nélküli indítású autó

Egy friss teszt szerint könnyű zsákmány a tolvajoknak a kulcs nélküli indítású autó

Füves cigit osztogattak a beoltottaknak New Yorkban

Füves cigit osztogattak a beoltottaknak New Yorkban