szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sok megválaszolatlan kérdést kitárgyaló regény tartalmát hétpecsétes titokként őrzik, egyelőre csak két magyar ember, a fordító és a szerkesztő ismeri a szöveget.

Egyre csak fokozódik a Twin Peaks-láz: már biztos, hogy 2017 első felében a ShowTime bemutatja a várva várt új epizódokat, és azt is tudjuk már, hogy elképesztő az új évadban feltűnő színészek névsora. A felvezetés részeként jelenik meg a sorozatot David Lynch-csel együtt kitaláló Mark Frost Twin Peaks titkos története című regénye is.

A magyar kiadó, az Athenaeum közlése szerint az amerikai Flatiron Books a könyvszakmában szokatlan kéziratbiztonsági és titoktartási felelősségvállalás mellett adta át a művet. Leghamarabb egy héttel az amerikai megjelenés előtt (október 18.) tehetők közzé először konkrét információk a regény tartalmáról.

A kéziratot a kiadó elzárva tartja, a műfordítón (Veres Mátyás) és a szerkesztőn (Szabó Tibor Benjámin) kívül a könyv műszaki előkészítésének megkezdéséig más nem láthatja a szöveget.

A hírek szerint Mark Frost több nyitva hagyott kérdést is megválaszol az új regényben: például hogy honnan ered a Packardok és a Martellek ellentéte, miért hord felemás színű lencséjű napszemüveget Jacoby doktor, ki az a Briggs őrnagy és mit csinál Twin Peaksben, és miért Dupla R a város legendás kávézójának neve?

Bepillantást nyerhetünk a természetfeletti jelenségek észlelésének amerikai történetébe is (amely észlelések a regény univerzuma szerint az amerikai történelem alakítói egyben), és megismerhetjük a legjellegzetesebb Twin Peaks-i figurák (a Tuskó Ladytől Josie Packardig) családtörténetét és személyes sorstörténetét.

A regény szerkezetét két titokzatos elbeszélő, a huszonöt évvel korábbi eseményeket (és Twin Peaks egész történetét) dokumentáló Archivista, és a szöveg jelen idejében, a korábbi dokumentumok alapján a történéseket kibogozni igyekvő (nem kevésbé titokzatos) Elemző tevékenysége határozza meg. A két, egymásra épülő, egymást kiegészítő nyomozást kísérhetjük figyelemmel, egészen a legutóbbi időkig, amelyek megteremtik a kiinduló helyzetet a tévésorozat harmadik évadjához.

Lynch szokatlan módon szeretné megjelentetni az új Twin Peaks-részeket

Az új évad forgatása már befejeződött, és már biztos, hogy 2017 első felében láthatjuk az új epizódokat. David Lynch már vágja a felvett anyagot, de még nem tudni, milyen formátumban, és hány epizóddal érkezik a várva várt harmadik évad.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták

Folytatja a nyomozást a rendőrség a Feneketlen tavi ingatlanmutyi miatt, Lázár Jánost is meghallgatták

Ezen a néven futnak majd a Mol automata benzinkútjai

Ezen a néven futnak majd a Mol automata benzinkútjai

A bíróság szerint az állami intézmények nem felelősek a brókerbotrányokért

A bíróság szerint az állami intézmények nem felelősek a brókerbotrányokért