szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hajnalban kiderül, Oscar-díjat kap-e a Mindenki, a kisfilmben fontos szerepet játszó kórus tagjai pedig jelenleg épp alszanak, hogy később már együtt izgulhassák át a díjkiosztót. Ellátogattunk a különleges éjszakára készülő gyerekekhez.

"A filmben szereplő kórust pedig a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola diákjai alkották. Az iskolának a kórus az egyik büszkesége, egy csodálatos pedagógus, Molnár Mónika vezeti őket, rá elképesztően odafigyeltek a gyerekek, ez többször megmentette az életünket. Azért is választottam őket, mert láttam, hogy van élet a gyerekekben, nem ostorral fegyelmezik őket" – nyilatkozta még az Osar-jelölt kisfilm, a Mindenki rendezője, Deák Kristóf korábbi interjúnkban.

A kórus tagjai természetesen izgatottan várják a hajnali gálát, amit együtt fognak követni az iskolában. Ellátogatott hozzájuk Havas Ágnes is a Filamalaptól, aki korábban ennek az iskolának a diákja volt. A közös éneklés után azonban még alvás vár a gyerekekre, hogy fél négykor már együtt ébredjenek a gála számukra legizgalmasabb részére.


Az Oscar-jelölt magyar film, amely a jelen világpolitikai eseményeit juttatja eszünkbe

Egy tízéves kislány új iskolába kerül, ám a beilleszkedés nem várt nehézségekbe ütközik - Deák Kristóf Mindenki című filmjének egyszerű, pozitív kicsengésű története lenyűgözte több külföldi fesztivál közönségét, ezután került egyre közelebb az Oscar-jelöléshez. A rendező szerint a film a reményt adó üzenete miatt lett sikeres, a külföldi kritikák pedig a két gyerekszereplő játékát dicsérik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hűvösnek, borongósnak ígérkezik a csütörtök is

Hűvösnek, borongósnak ígérkezik a csütörtök is

Járványügyi zárlat alá vették a Mészáros gyerekek zánkai konténervárosát

Járványügyi zárlat alá vették a Mészáros gyerekek zánkai konténervárosát

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"