szerző:
hvg.hu

Még életében tervezte, de halála után jelenik meg Leonard Cohen utolsó irodalmi műve.

A tavaly novemberben elhunyt Leonard Cohen egy hónappal a halála előtt a New Yorkernek adott interjúban is emlegette a The Flame című kötetet, melybe eddig ki nem adott versek mellett naplóbejegyzések, és dalszövegek kerültek, s melynek összeállításán gyakorlatilag halála pillanatáig dolgozott. Utolsó nagylemezéről itt írtunk.

Cohen, akit 82 éves korában ért a halál, eredetileg irodalmárnak indult, 1967-es Songs Of Leonard Cohen című bemutatkozó lemezéig három kötetet is kiadott (Let Us Compare Mythologies, 1956, The Spice-Box of Earth, 1961, Flowers for Hitler, 1964).

"Romló egészsége ellenére halála hirtelen jött. Mi, akik abban a ritka kegyben részesültünk, hogy időt tölthettünk vele ebben az időszakban, láthattuk, hogy a láng fényesen égett benne az utolsó pillanatig. Ez a könyv, amit csak néhány nappal halála előtt fejezett be, mutatja a benne égő tűz intenzitását", mondja Robert Kory, Cohen menedzsere.

(via Guardian)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!