szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még életében tervezte, de halála után jelenik meg Leonard Cohen utolsó irodalmi műve.

A tavaly novemberben elhunyt Leonard Cohen egy hónappal a halála előtt a New Yorkernek adott interjúban is emlegette a The Flame című kötetet, melybe eddig ki nem adott versek mellett naplóbejegyzések, és dalszövegek kerültek, s melynek összeállításán gyakorlatilag halála pillanatáig dolgozott. Utolsó nagylemezéről itt írtunk.

Cohen, akit 82 éves korában ért a halál, eredetileg irodalmárnak indult, 1967-es Songs Of Leonard Cohen című bemutatkozó lemezéig három kötetet is kiadott (Let Us Compare Mythologies, 1956, The Spice-Box of Earth, 1961, Flowers for Hitler, 1964).

"Romló egészsége ellenére halála hirtelen jött. Mi, akik abban a ritka kegyben részesültünk, hogy időt tölthettünk vele ebben az időszakban, láthattuk, hogy a láng fényesen égett benne az utolsó pillanatig. Ez a könyv, amit csak néhány nappal halála előtt fejezett be, mutatja a benne égő tűz intenzitását", mondja Robert Kory, Cohen menedzsere.

(via Guardian)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!