szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mácsai Pállal és Schell Judittal jön film az internetes zaklatásokról.

Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem irányul az internetes és iskolai zaklatásokra, amiknek egyre több halálos áldozata van - olyan kamaszok, akik társaik kegyetlenkedései miatt lettek öngyilkosok. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) azért is sokkoló filmcím, mert az életből való.

Schwechtje Mihály első nagyjátékfilmjében az egyik központi szál a kiberzaklatásra fókuszál, de megjelenik benne az a szomorú és veszélyes szituáció is, hogy az áldozattá váló gyerekek és kamaszok gyakran nem mernek beszélni az őket ért atrocitásokról a szüleikkel, így a felnőttek nem tudnak közbelépni, segíteni.

Schwechtje pszichotrillere a Filmalap támogatása nélkül készült el, írja az Index. A rendező a Filmkultúrának adott interjúban elmondta, hogy

Ez egy szorongásfilm a gyerek- és felnőttkor közti félállapotról, ami talán a pszichothrillerhez áll a legközelebb, ami az emberben játszódó folyamatokat domborítja ki. A csavaros elbeszélésmód is ebbe az irányba mutat, hogy bizonyos eseményeket az áldozat és a zaklató szemszögéből is elmesélünk.

A főbb szerepekben Herr Szilviát, Vajda Kristófot, Polgár Csabát, Rezes Juditot, Schell Juditot és Mácsai Pált láthatjuk, a filmet szeptember 13-tól vetítik a mozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az apa férfi, az anya főz, a nemzeti feleségjelölt meg csalódottan ácsorog a karcagi focipályán

Az apa férfi, az anya főz, a nemzeti feleségjelölt meg csalódottan ácsorog a karcagi focipályán

Elárulták, hogy miért került kórházba Fülöp herceg

Elárulták, hogy miért került kórházba Fülöp herceg

Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás