szerző:
hvg.hu

Egyre több hollywoodi sztár otthona ég le, Martin Sheen viszont épségben előkerült.

Miley Cyrus egy Twitter-üzenetben tudatta rajongóival, hogy azon szerencsések közé tartozik, aki szerelmével és állataival együtt biztonságban van. A háza leégett, de megköszönte a tűzoltóknak és a Los Angeles-i rendőrségnek a munkáját.

Katy Perry után Neil Young is kirohant Donalt Trump ellen, mivel az elnök a Twitteren azt írta, nincs más magyarázat a halálos kaliforniai tűzvészekre, mint a rossz erdőgazdálkodás, miközben az állam dollármilliárdokat kap évente erre a célra. Trump még meg is fenyegette az államot, hogy vagy most hozza rendbe az erdők helyzetét, vagy nem kap több szövetségi támogatást. Neil Young szerint viszont

Kalifornia sebezhető – nem a rossz erdőgazdálkodás miatt, ahogy DT (az úgynevezett elnökünk) gondolja. Még csak nem is az erdőtűz dühöng tovább, míg ezt írom. A klímaváltozás miatt vagyunk sebezhetők, az extrém időjárási események és az elhúzódó szárazság mind ennek a része.

Young azt is írta, hogy az elmúlt két napban számtalanszor hallotta, hogy a tűzoltók még sosem láttak ehhez fogható erdőtüzet életükben. Young már elveszítette egy házát egy kaliforniai erdőtűzben, de most ismét leégett az otthona.

Korábban írtuk, hogy Charlie Sheen Twitteren kétségbeesett üzenetet osztott meg, mert nem érte el a környéken élő szüleit. Szombat estére kiderült, hogy Martin Sheen a több száz ember között volt, akiket ki kellett menekíteni Zuma Beach-ről, miután az erdőtűz a közelbe ért.

Az alábbi videót pedig Robin Thicke énekes posztolta Instagramon, miután a családját és barátnőjét kimenekítették Malibuból. Az ő háza szintén leégett.

View this post on Instagram

Family is safe! Praying for everyone out here!

A post shared by Robin Thicke (@robinthicke) on


Időközben harmincegyre emelkedett az erdőtűz halálos áldozatainak száma, a hatóságok csak DNS alapján tudják azonosítani az összeégett holttesteket. Több mint 200 embert eltűntként tartanak számon.

(Deadline)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hasogdzsi-gyilkosság: Szaúd-Arábia nem hajlandó kiadni a gyanúsítottakat Törökországnak

Hasogdzsi-gyilkosság: Szaúd-Arábia nem hajlandó kiadni a gyanúsítottakat Törökországnak

Oroszország már a világ második legnagyobb fegyvergyártója

Oroszország már a világ második legnagyobb fegyvergyártója

Olyan bazi nagy ez az indiai lagzi, hogy még Beyoncé is tiszteletét teszi

Olyan bazi nagy ez az indiai lagzi, hogy még Beyoncé is tiszteletét teszi

Vírusként terjed a gorombaság

Vírusként terjed a gorombaság

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

Vizet talált a NASA űrszondája az aszteroidán, amire le fog szállni

Vizet talált a NASA űrszondája az aszteroidán, amire le fog szállni