szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A megbeszélés előtt kérdeztük a színészeket arról, tudtak-e a három évvel ezelőtt történt zaklatásról.

Mint arról a hvg.hu szombaton beszámolt, szexuális visszaélés történhetett még 2016-ban az Új Színházban. Az esetről – illetve az azt követő lépésekről – a főváros tájékoztatást vár Dörner Györgytől, a színház vezetőjétől. A hvg.hu úgy tudja, a színház egyik vezető színészét az intézmény egyik nem művész alkalmazottja vádolta meg. A dolgozó jelezte a vele történteket a főnökeinek, ám tudomásunk szerint csak annyi történt, hogy igazgatói kérésre többet nem dolgoztak együtt. Most a sértett panaszával a színház egyik korábbi munkatársa megkereste azt a színházi szakszervezetet, melynek a vád szerinti elkövető a vezető tisztségviselője.

Később a Színházi Dolgozók Szakszervezetének közleményéből derült ki, hogy saját elnökük – Mihályi Győző – ügyében folytatnak etikai vizsgálatot. Mihályi Győző megkeresésünkre annyit mondott, tekintettel az ügy jellegére, addig nem nyilatkozik, míg a bizottság be nem fejezi a munkát.

Az Új Színházban hétfő reggelre rendkívüli társulati ülést hívtak össze, az oda érkező színészeket kérdeztük arról, tudtak-e az esetről, és hogy a botrány után mit várnak a vezetéstől.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

414 milliárdért vett egy kétéves céget a Qualcomm, jó befektetés lehet

414 milliárdért vett egy kétéves céget a Qualcomm, jó befektetés lehet

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát