szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A májusi eladási listán dobogós lett G. Fodor Gábor

Egy politikai filozófiai könyv a miniszterelnökről csodás idők jele lehet, de ugyanígy jelezhet baljós éveket is – mondta a volt 888.hu főszerkesztő, jelenlegi Századvég-igazgató, G. Fodor Gábor az általa írt Orbán-szabály című kötet bemutatóján. A szerinte „minden tekintetben korszakalkotó politikus” pályájáról szóló kötet üzletileg mindenképp csodás időket jelent a szerzőnek, azt már csak az is mutatja, hogy májusban a Bookline sikerlistáján dobogós helyet ért el.

Az Orbán-szabály: A kalauzhal története a jóságos fehér cápáról

G. Fodor Gábor új könyvében a csúcsragadozó árnyékában kuksoló kalauzhalként mutatja be, mi teszi naggyá Orbán Viktort, mindeközben pedig akaratlanul is megmagyarázza a NER tizenegy évének pusztító sötétségét. Vélemény.

Az Orbán-szabálytól több példány a múlt hónapban csupán két könyvből kelt el, Leiner Laura Higgy nekem című ifjúsági regényéből és Richard Osman A csütörtöki nyomozóklub című krimijéből.

Leiner Laura a kamaszok egyik kedvelt írója, legújabb könyve, a Higgy nekem is egy igazi ifjúsági olvasmány, amely az Iskolák versenye című trilógia második része. Ahogy az első részben, itt is az Iskolák Országos Versenye áll a történet középpontjában, amely további izgalmakat, humort és fordulatokat – igazi kamasz életérzést ígér olvasóinak.

Osman regényében négy barát rendkívüli történetét követhetjük nyomon, akik minden csütörtökön egy békés nyugdíjasotthonban ülnek össze azért, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek. De amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki klub hirtelen tényleges nyomozásba fordul.

G. Fodor Gábor kötetéről itt és itt írtunk már.

Íme a lista első 10 helyezettje (a további sorrend itt böngészhető):

  1. Leiner Laura: Higgy nekem
  2. Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub
  3. G. Fodor Gábor: Az Orbán-szabály
  4. Kim John Payne: Magunkat neveljük
  5. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
  6. Stephen King: Minél véresebb
  7. Edith Eva Eger: A döntés
  8. Julia Quinn: Rossz kor
  9. Guillaume Musso: Most!
  10. Kádár Annamária: Valódi példaképe


Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!