szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Senkit ne tévesszen meg a Durr, durr és csók borzalmasan hangzó és elidegenítő magyar címe, kevés szórakoztatóbb...

Senkit ne tévesszen meg a Durr, durr és csók borzalmasan hangzó és elidegenítő magyar címe, kevés szórakoztatóbb akcióvígjáték készült ugyanis az ezredfordulót követő években. Shane Black személyében az akciófilm műfajának egyik úttörő jelentőségű forgatókönyvíróját tisztelhetjük (Halálos fegyver-filmek), akinek 2005-ös debütáló rendezése szintén a műfaj ékkövei közé tartozik. Mindenkinek bátran ajánljuk tehát ezt a hibátlanul megkomponált mozit, amely egyúttal Robert Downey Jr. káprázatos visszatérésének kezdetét is jelentette, aki saját bevallása szerint 2003 júliusa óta nem fogyasztott semmilyen kábítószert. Rajta kívül az azóta sajnálatos módon eltűnt és elhízott Val Kilmer is pályafutásának egyik legkarizmatikusabb alakítását nyújtja, miközben záporoznak az elképesztően vicces poénok, a lélegzetelállító akciójelenetekről nem is beszélve. A VIASAT3 21.10-kor tűz műsorára ezt a felettébb szórakoztató filmet, amely garantáltan felhőtlen szórakozást kínál hétfő estére.

A Cinemax csatorna 22.05-kor az ázsiai Robert Mitchumként számon tartott „Beat” Kitano Takeshi erőszakos mesterművével, a Tűzvirágok kal kedveskedik a távol-keleti filmművészet rajongóinak. Ebben az alkotásában a világhírű japán filmrendező (aki nem mellesleg forgatókönyvíróként, vágóként és főszereplőként is jegyzi saját filmjét) ezúttal igazán kegyetlen oldalát mutatja meg. Öntörvényű és rebellis zsaru főhősének bőrébe bújva ugyanis egyszerre brutálisan könyörtelen és mégis költői szépségű vérontást rendez, amely láttán még Quentin Tarantino is biztosan megnyalta mind a tíz ujját. A különleges és letaglózó erejű mozit méltán tüntették ki a legjobb filmnek járó Arany Oroszlánnal az 1997-es Velencei Filmfesztiválon.

Oravecz Imre Halászóember című vaskos könyve a kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb verses epikai teljesítménye, amely először 1998-ban a Jelenkor Kiadó gondozásában jelent meg. A Kossuth-díjas magyar költő szülőfalujának, a Heves megyei Szajlának állított emléket ebben a nagy horderejű művében, melynek alcíme: Szajla. Töredék egy faluregényhez. A Duna World 22.45-kor adja le a megrázó könyv alapján 2004-ben készült háromnegyed órás dokumentumfilmet, amely a hajdani falusi életformának állít méltó emléket és siratja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!