A francia nemzeti ünnepi tűzijátékot néző tömegbe hajtott egy teherautós Nizzában. Legalább 84 ember meghalt, több mint kétszázan megsebesültek. Mivel családi rendezvényről volt szó, az áldozatok között számos gyerek van. Francois Holland elnök egyértelműsítette, hogy terrortámadásról van szó, péntek reggelre azonosították a merénylőt, egy 31 éves tunéziai férfit.

Szemtanúk elképesztő pusztításról számoltak be a nizzai terrortámadás után, egyikük szerint "a testek úgy repültek, mint a tekebábuk. Kiáltásokat és sírást hallottam, amit soha nem fogok elfelejteni". A túlélők beszámolói szerint a fehér bérelt kamion úgy hajtott át a tömegen, hogy minél több embert elgázoljon.

Egy másik szemtanú, Colin Srivastava azt mondta, "láttam a menekülő tömeget, a rendőr szólt nekem is, hogy rohanjak". Wassim Bouhel látta, ahogy a sofőr kiszáll a kamionból és elkezd lövöldözni. "Vérontás volt, holttestek hevertek mindenhol." Egy brit turista, Kevin Harrison a támadáshoz közeli hotelből látta, mi történik. A BBC-nek azt mesélte, sikoltozásokat és lövéseket hallott. "Kimentem a teraszra, lenéztem és azt láttam, hogy holttestek hevernek az úton. Szörnyű látvány."

Franciaországban háromnapos gyászt rendeltek el, Manuel Valls miniszterelnök szerint a nemzetnek "meg kell tanulnia együttélnie a terrorral". Folyamatosan bővülő cikkünket a nizzai kamionos támadásról itt olvashatja.

©
©
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Kövessenek minket Facebookon is!