szerző:
MTI/hvg.hu

A 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a hatodik időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának szombati szabadedzésén.

Talmácsi Gábor integet. Az időmérő edzés reméli, jobb lesz
© AP
A magyar pilóta 2:00.521 perc alatt száguldott végig leggyorsabb körében a 5,245 km-es mugellói pályán és csupán három tizeddel maradt el Pol Espargarótól: a spanyol versenyző 2:00.202 perccel nyerte a reggeli tréninget. A második helyen a világbajnoki pontversenyben élen álló francia Mike di Meglio (2:00.218 p), míg a harmadikon a hazai nézők egyik kedvence Sandro Cortese (2:00.324 p) végzett.

Espargaro eddig nagyszerűen teljesített az olasz GP-n: pénteken az első szabadedzésen is övé volt a legjobb idő és az 1. időmérő szintén az ibériai vitte el a pálmát. „Különböző beállításokat, elsősorban a hátsó futóműét, próbáltunk ki, remélem a kvalifikáción már minden rendben lesz” – mondta az edzés után Talmácsi Gábor, aki 32 ponttal jelenleg a tizedik a vb-pontversenyben és 42-vel marad el az éllovas di Megliótól.

A pálya jelenleg száraz, de az eső a levegőben lóg, ami hallatlanul megnehezítheti a vasparipások dolgát. Persze ezeket fiúkat nagyon kemény fából faragták, pénteken a sűrű záporban, - amiben az ember még a kutyáját sem engedné ki a szabadba, - is pokoli sebességgel száguldoztak. Természetesen a motorversenyek rajongóit sem zavarja némi égi áldás: esernyők alatt, nejlonba burkolózva, ájultan figyelik kedvenceik elképesztő bravúrjait.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Sport

Talmácsi a 8. helyről indul

A címvédő Talmácsi Gábor a 8. helyről indul a 125 kcm-es géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi ötödik futamán, a Le Mans-i Francia Nagydíjon.

MTI Sport

Talmácsi: "kezdetnek nem is rossz!"

A 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a második legjobb időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának első szabadedzésén.

MTI/hvg.hu Világ

Hatodik lett Talmácsi Gábor

A 125 köbcentiméteres kategóriában vb-címvédő Talmácsi Gábor a hatodik lett a gyorsaságimotoros-világbajnokság harmadik futamán, a Portugál Nagydíjon. Az Aprilia ezúttal sem nyújtott kielégítő teljesítményt, Talma nem tudott felzárkózni az élbolyhoz, viszont egy leintés előtti előzéssel javított addigi pozícióján.

MTI Sport

Talmácsi Gábor tizenegyedik hellyel kezdett

A címvédő Talmácsi Gábor a 11. helyen végzett a 125 kcm-es géposztály első időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság ötödik futamán, a Le Mans-i Francia Nagydíjon.

MTI Sport

Talmácsi: "a motorból hiányzott az erő"

A 125 kcm-es géposztályban világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor a hetedik időt érte el a gyorsaságimotoros-vb hatodik, olaszországi futamának első időmérő edzésén.

MTI Sport

Pro és kontra: média csetepaté Talmácsi Gábor körül

Stefano Favaro, Talmácsi Gábor menedzsere szerint rosszindulatú, megalapozatlan, s téves információkat tartalmaz a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) közleménye, amely azt állítja: a világbajnok motoros elérhetetlenné vált a hazai sajtó számára.

Vincze Szabolcs Sport

Talmácsi Gábor megszerezte idei első dobogós helyét

Harmadik helyen végzett Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájának Kínai Nagydíján. A győzelmet magabiztos versenyzéssel az olasz Andrea Iannone szerezte meg, az utolsó kör nagy csatát hozott Talma és Mike Di Meglio között, ahol végül hajszállal ugyan, de a francia diadalmaskodott.

Vincze Szabolcs Sport

Talmácsi Gábor: idén eddig minden rossz megtörtént velem

Talmácsi Gábor három körrel a Francia Nagydíj vége előtt a célegyenes előtt az élen motorozva bukott, így végül csak a 14. helyen végzett. Mint monta, ebben a szezonban eddig minden rossz megtörtént vele, amit el lehet képzelni.

Súlyos büntetést szabtak ki a szélsőjobbos német AfD-re

Súlyos büntetést szabtak ki a szélsőjobbos német AfD-re

Saját lányuk vérfertőzésből született gyermekét ölte meg a házaspár

Saját lányuk vérfertőzésből született gyermekét ölte meg a házaspár

Poénkodott vagy komolyan gondolja Csányi Sándor, hogy egy nagybank is elég lenne Magyarországon?

Poénkodott vagy komolyan gondolja Csányi Sándor, hogy egy nagybank is elég lenne Magyarországon?

Oroszlán szorozva héttel: ismerje meg Szimbakubvát!

Oroszlán szorozva héttel: ismerje meg Szimbakubvát!

Sárba írt üzenettel menekültek meg a krokodilok torkából

Sárba írt üzenettel menekültek meg a krokodilok torkából

Négyórás sztrájk kezdődött az ország Metro áruházaiban

Négyórás sztrájk kezdődött az ország Metro áruházaiban