szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kemény Dénes eleve és hangsúlyozottan a pekingi olimpiai felkészülés egyik részállomásának minősítette a vasárnap zárult málagai Eb-t, amelyen a szövetségi kapitány kiválasztotta tizenhármak a bronzérmet szerezték meg a horvátok legyőzésével. Kemény szerint a csapat játékban javulni fog Pekingig.

© MTI
MTI: Mennyire igazolta vissza az Eb az előzetes elvárásait?

Kemény Dénes: Annyiból ideálisnak mondható ez az Európa-bajnokság, hogy sok nehéz meccset játszottunk a pekingi olimpia előtt, sok játékosról kiderülhetett, hogy milyen állapotban van, miben kell javulnia akár fizikai, akár pólószakmai szempontok alapján, nem beszélve az ezerféle játékvezetői felfogásról, aminek szintén tanúi lehettünk itt. Csapatszinten minimális taktikai tárházzal álltunk elő, nem azért, mert titkolózni akartunk, hanem mert egyszerűen nem volt időnk többre. Láthattuk a leendő pekingi ellenfeleink java részét, persze a játékokra ők is változtathatnak még. Ide alapvetően középerős formában érkeztek a csapatok, mi is ebbe a kategóriába tartozunk, lesz, amelyik javul majd az olimpiára, lesz, s amelyik már nem. Mi játékban mindenképpen javulni fogunk.

MTI: Mi a véleménye a ténykedésükkel kétségtelenül sok vitát kiváltó bírókról?

K. D.: Évek óta hektikus a bíráskodás. Jellemző, hogy ugyanazt a szituációt nem egyformán ítélik meg sokszor még egy meccsen belül, és olykor egyazon csapat esetében sem, ami külön bosszantó. Ezen az Eb-n volt, hogy ítéleteikkel nem nekünk kedveztek, és volt, hogy tőlük minden további nélkül nyerhettünk volna. Összességében nem különösebben tetszik a bíráskodás. Ezzel együtt a játékosaimtól azt kértem már az Eb első napjától fogva, hogy ne meglepődjenek az ítéleteken, hanem reagáljanak a játékvezetői döntésekre, még ha hülyeséget fújnak, akkor is.

MTI: Mikor lesz meg az olimpiai utazók listája?

K. D.: Erre nem tudok mit mondani. A MOB részére július 21-ig kell a végleges névsorral szolgálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Sport

Bronzérmes a férfi vízilabda válogatott az EB-n

Akárcsak a nők versenyében a mieink, a magyar férfi vízilabda válogatott is a harmadik helyen végzett spanyolországi Európa-bajnokságon, miután a vasárnap esti bronzmérkőzésen egyetlen góllal, hosszabbításban nyert a horvátok legjobbjaival szemben.

Kitilthatják az olasz zászlót és himnuszt az olimpiáról

Kitilthatják az olasz zászlót és himnuszt az olimpiáról

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

A villanyautósoknak egyre több keresnivalójuk van a hazai benzinkutakon

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75

Bezárva Magyarországra – Bereményi Géza 75