szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fazekas Róbert diszkoszvető kifizette tartozását a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), így elvileg ott lehet Pekingben, amennyiben teljesíti a kiküldetési szintet.

Annus Adrián és Fazekas az után indított – és vesztett – pert a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a NOB ellen, hogy az ötkarikás szervezet doppingvétség miatt megfosztotta őket athéni olimpiai aranyérmüktől. A perköltségből ugyan valamennyit már korábban törlesztettek, de 3,6 millió forint még mindig fennmaradt. Fazekas most rendezte a rá eső részt.

Mivel diszkoszvetésben van magyar A szintes (Kővágó Zoltán és Máté Gábor), Fazekasnak 64,50 métert kell elérnie. Szerda este Varasdon (Varazdin) versenyzett, ahol 62,98 métert dobott. A szint eléréséhez vasárnapig, a hétvégi debreceni országos bajnokság zárásáig van idő. A magyar szövetség edzői bizottsága ekkor tesz javaslatot az elnökségnek a pekingi indulók névsorára. Az elnökség – elfogadás esetén – felterjeszti a neveket a Magyar Olimpiai Bizottság elé.

A NOB tavaly ősszel levelet küldött a MOB-nak, hogy szeretne a pénzéhez jutni, s a MOB felszólította a Magyar Atlétikai Szövetséget (MASZ), hogy hajtsa be a követelést az időközben kétéves eltiltásukat letöltő sportolókon. Miután a MASZ ezt nem tette meg, a MOB példátlan döntést hozott: az atlétikai szövetség vezetőit kitiltotta a 2008-as pekingi játékokról, majd november végén úgy döntött, hogy a magyar sport nemzetközi megbecsülésének megőrzése érdekében kifizeti a két versenyző tartozását.

Molnár Zoltán, a MOB igazgatója áprilisban ugyanakkor azt mondta, hogy a MASZ irányítói mégis ott lehetnek az olimpián, mert a kitiltás névre szólt – Rábold Gusztáv elnökre és Kollek Zoltán főtitkárra vonatkozott. Egyúttal közölte, pénz helyett csupán levelet küldtek a NOB-nak, amelyben jelezték, az atlétikai szövetség új vezetése hamarosan rendezi az ügyet. Közben új vezetést választott a sportági szövetség: Schulek Ágoston lett az elnök, Gyulai Márton a főtitkár.

Annus és Fazekas július 15-ig kapott haladékot a MASZ-tól a tartozás rendezésére, s közben – mint lehetséges résztvevőket – akkreditálták őket a pekingi olimpiára. A MOB erről értesülve levelet küldött a MASZ-nak, amelyben azt kérte, vonják vissza a két dobóatléta akkreditálását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Már Fazekas ügyét is tárgyalják

Egy nappal a kalapácsvető Annus Adrián meghallgatásának lezárulta után csütörtökön megkezdődött Lausanne-ban, a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) az olimpiai aranyérmétől szintén megfosztott diszkoszvető Fazekas Róbert ügyének tárgyalása.

MTI Itthon

Fizetési haladékot kapott Annus és Fazekas

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) fegyelmi bizottsága úgy döntött, Annus Adrián és Fazekas Róbert július 15-ig versenyezhet, addig kell törleszteniük tartozásukat.

MTI Itthon

A NOB kisegíti Annust és Fazekast

Február végéig törleszti még meglevő tartozását a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a kalapácsvető Annus Adrián és a diszkoszvető Fazekas Róbert. Ugyanakkor a Magyar Olimpiai Bizottság jelezte, a magyar sport érdekében rendezi a versenyzők tartozását.

MTI Itthon

Annust és Fazekast két évre tiltották el

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöksége - mint fellebbviteli bizottság - szerdán hatályon kívül helyezte az athéni olimpián doppingvétség miatt aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbert és Annus Adrián ügyében tavaly november 24-én hozott döntését és a két versenyzőt két évre eltiltotta.

370 lóerős lett a Cupra Formentor

370 lóerős lett a Cupra Formentor

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Karantén, maszkellenesség és halottak milliói: így pusztított száz éve a spanyolnátha

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban