szerző:
MTI/hvg.hu

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 km-esek között világbajnok Talmácsi Gábor jövőre - a spanyol Jorge Martinez irányításával - egy magyar istállóban folytatja pályafutását.

Talmácsi az 1-es számú Aprilián. Jövőre hazaira nyergerl
© AP
Martinez azt tervezi, hogy a jövőre már a negyedliteresek között szereplő Talmácsira építve alapít magyar csapatot. Az ibériai szakember évtizedek óta meghatározó alakja a motorsportnak, és az utóbbi időben nem kis eredmények fűződnek a nevéhez. Erőskezű, tapasztalt vezető, aki hazájában már versenyképes csapatot épített, olyat, amivel például tavaly és tavalyelőtt fölényesen uralkodott eredményességével. Talmácsi tavaly a Martinez irányításával működő alakulatnál lett világbajnok a nyolcadliteresek között.

Martinez nagyon bízik abban, lesznek olyan magyar befektetők, akik a kezdeményezés mögé állnak, és legalább olyan sikereket érhetnek el közösen, mint a spanyol alakulatával. A magyar csapat főnöke Martinez lesz, technikai menedzsere Gino Borsoi, aki szintén rengeteg tapasztalatot szerzett már ezen a területen. Négy éve ő koordinálja az Aspar-team versenyképes technikai hátterét biztosító feladatokat. Az istálló sportigazgatói posztjának betöltésére Stefano Favarót, Talmácsi menedzserét kérték fel.

„Bízom Favaro tudásában, tapasztalatában. Remekül menedzselte eddig Talmácsit. Ha valakinek, neki biztosan nem okoz problémát egy teljes csapat kommunikációjának, marketingjének megszervezése. Ismeri a magyar üzleti életet, nagyszerű kapcsolatai vannak, és pontosan tudja, hogy mennek a dolgok a GP világában” – mondta a spanyol csapatfőnök.

Jorge Martinez céljai között szerepel az is, hogy a csapat tagjait magyar szakemberek alkossák, s éppen ezért, ha elkészül a magyar pálya, támogatja, hogy magyar szerelőket, szakembereket készítsenek fel. „Szeretném elérni, hogy a csapat ne csak azért legyen magyar, mert magyar színekben indul a vb-n és mert egy remek magyar versenyzővel áll rajthoz. A dolgozók – szerelők, asszisztensek, a személyzet – is legyenek magyarok, ahogy ez a spanyol alakulatomnál is van” – fogalmazott Martinez.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Vincze Szabolcs Sport

Épül a Balatonring: Talmácsinak 2009-től itthon is szurkolhatunk

Ma délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint a Dorna Sports spanyol képviselői. Itt bejelentették, hogy 2009-től a Magyar Nagydíj is felkerül a MotoGP programjába. Helyszín a Balatonring lesz.

Munkagép és autó is lángolt ma az országban

Munkagép és autó is lángolt ma az országban

Itt vannak az ötöslottó számai

Itt vannak az ötöslottó számai

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Az amerikaiak szerint a kínai titkosszolgálatok pénzelik a Huawei-t

Milyen egy 90 millió forintos új Bentleyvel kabriózni? Kipróbáltuk

Milyen egy 90 millió forintos új Bentleyvel kabriózni? Kipróbáltuk

Hiába finom, ha még nagyon drága: mikor kerül műsonka a húsvéti asztalra?

Hiába finom, ha még nagyon drága: mikor kerül műsonka a húsvéti asztalra?

Remekeltek a magyar szumósok Tallinnban

Remekeltek a magyar szumósok Tallinnban