szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A végleges adatok szerint tizenhárom halottja van a múlt héten történt kelet-szlovéniai kajakbalesetnek - jelentette be kedden a szlovéniai rendőrség.


Az utolsó, tizenharmadik holttestet vasárnap este találták meg a Száva folyóban, és a DNS-vizsgálat minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a balesetet szenvedett kajakozók egyikének tetemére bukkantak.

Egy tizennégy fős társaság négy kajakkal járta be a Szávát. Utoljára akartak áthajózni a folyónak azon a szakaszán, ahol egy vízi erőmű gátja épül, mivel a munkálatok befejezése után erre már nem lesz lehetőség. Az erőmű a fővárostól mintegy száz kilométerre délkeletre, Sevnica közelében létesül.

A kirándulást Kristijan Janc, Sevnica város polgármestere, parlamenti képviselő szervezte. Társaival együtt ő is odaveszett. A tragédiának csak egy túlélője volt, egy nőnek sikerült megmenekülnie. Szemtanúk elmondása szerint a négy kajak közül kettő nekiütközött a gát peremének és kettétört, a kirándulókat pedig beszippantotta a turbinák felé örvénylő áramlat. A kirándulók többségén nem volt mentőmellény.

Szlovéniában kedden nemzeti gyásznapot tartanak a baleset áldozatainak emlékére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Úgy tűnik, a bíróság szerint rendben voltak a dudálós tüntetések

Egy ITM-es prezentáció alapján nem választható lehetőség a további egyetemek magánosítása

Egy ITM-es prezentáció alapján nem választható lehetőség a további egyetemek magánosítása

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt