szerző:
Vincze Szabolcs
Tetszett a cikk?

Miután Alekszandr Hleb, az Arsenal fehérorosz középpályása a minap kijelentette, hogy véleménye szerint Arséne Wenger a világ legjobb edzője, az Ágyúsok pedig Anglia legjobb focicsapata, közölte: nehéz lesz otthagyni a klubot idén nyáron, de erre készül.


Hleb csendesen távozik
© AP
Hleb mindezt kedden adta az újságírók tudtára, hozzátéve, hogy valótlan a média állítása, miszerint ő élesen bírálta volna a francia trénert valamint jó barátját és csapattársát, Cesc Fábregast.

„Nagyon hálás vagyok Arséne Wengernek – nyilatkozta a játékos. – Vitathatatlanul ő a legjobb edző, akivel pályafutásom során együtt dolgoztam. A szakmai oldala mellett remek ember, és nagyra értékelem az eddigi támogatását.” Majd távozásával kapcsolatban hozzátette: „Eddig két alkalommal beszéltem vele erről a szezon vége előtt. Nem lesz könnyű elhagynom ezt a klubot, mely szinte az otthonommá vált.”

A középpályás iránt többek között érdeklődik az FC Barcelona és a José Mourinho vezette Internazionale. Egy biztos: Emmanuel Adebayor és Alekszander Hleb távozása érzékenyen fogja érinteni a londoni klubot, hiszen két kulcsjátékosáról van szó.

„Az életben minden változik – tette hozzá Hleb. – Szerintem nagyjából tíz olyan klub van, amely a világ futballjának élvonalát jelenti. Ha ezek valamelyike érdeklődik valaki iránt, ráadásul jobb feltételeket is kínál, akkor nehéz nekik nemet mondani. Az Arsenal sokat jelent nekem, akárcsak Wenger, és amit értem tett. Az ő futballistájaként nyugodt szívvel mondhatom, hogy Angliában nincs ennél jobb klub.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hétvége alatt 94 ezer új fertőzöttet regisztráltak Spanyolországban

Egy hétvége alatt 94 ezer új fertőzöttet regisztráltak Spanyolországban

Benyújtja a lemondását az olasz miniszterelnök

Benyújtja a lemondását az olasz miniszterelnök

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl