szerző:
Vincze Szabolcs
Tetszett a cikk?

A Manchester United azonnal reagált Sepp Blatternek, az FIFA elnökének arra a kijelentésére, mely szerint az angol klubnak nem kellene Cristiano Ronaldóval rabszolgaként bánni. Ha menni akar, engedjék el Madridba.


Készülőben a Ronaldo-szabály?
© AP
A FIFA legelső embere modern rabszolgaságnak nevezte azt, hogy a Manchester United akarat ellenére sem engedi átigazolni Cristiano Ronaldót a Real Madrid csapatába. Az angol klub szóvivője szinte azonnal reagált Blatter kijelentésére.

„Játékosaink – mint minden más klubnál – szabad és nyílt tárgyalások után ír alá a csapathoz. Valamennyiüket a FIFA által jegyzett ügynökök segítik, sokuk pedig hosszú és sikeres pályafutásnak néz elébe az Old Traffordon.”

Időközben az UEFA is beszállt a vitába, bár egy kicsit más aspektusból nézi az eseményeket. Az európai szervezet elsősorban a játékosok horribilis összegű bérére tekintve inkább nem beszélne semmiféle szolgaságról.

„Nem árt emlékeztetni mindenkit, hogy a rabszolgaság, mint rendszer nem fizet ekkora összegeket a rabszolgáinak – nyilatkozta William Gaillard, a szövetség kommunikációi igazgatója, mitegy ragálva Blatter kommentárjára. – Úgy tűnik, a két klub tárgyalásait beárnyékolja az, hogy a játékosnak még élő szerződése van.”

„A Bosman-szabály miatt semmit sem tehetünk az ügyben. A játékosoknak és az ügynököknek sokkal nagyobb mozgásterük és erejük van, mint mondjuk húsz éve.” A szakember hozzátette: a szabály gyenge pontja az, hogy nem tudják kontrollálni a játékosok egyre elképesztőbb fizetését.

Újabb Bosman-szabály van készülőben?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Észtországban megalakult az új kormánykoalíció

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak

Súlyos buszbaleset történt Brazíliában, 21-en meghaltak