szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A pekingi rendőrség tekintélyes besúgáspénzt ajánlott fel azoknak, akik fülessel szolgálnak arról, milyen "komoly veszély fenyegetheti" az augusztusban kezdődő olimpiai játékokat.


A rendőrség arra számít, hogy a felkínált jutalom - amely akár a félmillió jüant (10,7 millió forint) is elérheti - nemcsak abban segít, hogy az emberek lelkesedését serkentse a közbiztonság megvédésére, hanem abban is, hogy az olimpiát veszélyeztető olyan tényezőket ismerjenek fel és zárhassanak ki, amelyek mindeddig rejtve maradtak.

A felhívásban az is szerepel, hogy olyan füleseket várnak, amelyek valóságos veszélyekre figyelmeztetnek: mint illegális szervezetek kitervelte terrorista támadások vagy szabotázsok, amelyek az olimpiával kapcsolatos személyek és az eseményre érkezett látogatók halálát okozhatják, illetve súlyos baleseti kockázatokra és bűnügyekre irányítják rá a figyelmet - írta az Újkína hírügynökség.

Az olimpiára készülő ország illetékesei már eddig is rengeteg biztonsági intézkedést hoztak: százezer terrorelhárítót állítottak csatasorba a helyszínen, föld-levegő rakétákat telepítettek a sportesemények biztosítására, és a táskákat is átkutatják a metrón.

Emberi jogi szervezetek azonban figyelmeztettek: a kínai vezetés a biztonsági rendszerek szigorítását arra használja fel, hogy lecsapjon a belső ellenzékre például Tibetben és Hszincsiangban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

Tizenegy aranybányászt kimenekítettek Kínában

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban

Két nap alatt csaknem egymillió embert oltottak be az Egyesült Királyságban

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára