szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 58. All-Star hétvégéjén egy elég sima meccsen a nyugat csapata diadalmaskodott. A mérkőzés legjobbjának járó MVP-díjat megosztva kapta a nyugatiak két oszlopa, az öt év után újra egy csapatban pattogtató Kobe Bryant és Shaquille O’Neal.


O'Neal és Bryant - a "halálos kombináció" - Kattintson!
© AP
„A Nagy Legendák” – nevezte el Shaquille O’Neal saját magát és Kobe Bryantet szerényen, miután megosztva kapták a 2009-es kelet-nyugat All-Star gála MVP (Most Valuable Player)-díját. A két játékos hosszú idő után újra együtt uralta a parkettet, és akárcsak régen, mint a közös bajnoki győzelmek és gyűrűk idején, ezúttal sem volt ellenfelük. Bryant meg sem állt 27 pontig, a gyűrűbe préselt három darab hárompontos kosarat, O’Neal neve mellé 17 pont és öt lepattanó került.

A különbség annyi, hogy előbbinek majdnem harminc perc állt rendelkezésére ehhez a teljesítményhez, míg utóbbinak nem sokkal több, mint tíz. Mindenestre lehengerlő játékuknak köszönhetően a nyugat uralta a mérkőzést, a végső győztes kiléte így egy percig sem volt kérdéses. „Olyan volt, mint a régi szép időkben – merengett O’Neal. – Hiányoznak azok a meccsek. Kobe ma nagyon érezte, merre vagyok és nagyszerű passzokat kaptam tőle.”

A két játékost Mike Brown, a keletiek trénere is dicsérte. „Ez a két fickó együtt halálos kombináció. Ma este láttuk, hogy ez mit is jelent pontosan és milyen volt a múltban. Játszanak, amelyik csapatban játszanak, de az biztos, hogy ha együtt maradtak volna, még a lábujjaikra is felhúzhatták volna az újabb és újabb bajnoki aranygyűrűket.” A páros ezúttal is olajozottan működött, szokás szerint most is tökéletesen illeszkedett egymásba O’Neal bohóckodása és showműsora, valamint Bryant józan és pontosan kiszámított játéka.

„Jó napot fogtunk ki, ennyi az egész – magyarázta röviden Bryant a mérkőzést. – Agresszívek akartunk lenni és sokat beszéltünk erről, mielőtt kifutottunk volna a pályára. Tavaly kikaptunk, így idén mindenképpen győzni akartunk.” Ez sikerült is, hiszen annak ellenére, hogy rosszul kezdtek, a nyugatiak hamar felálltak és kezükbe vették az irányítást. Az eredmény hagyományosan nem a legfontosabb az 1973 óta rendezett gálán, ma leginkább a két egykori barát nagy alakítására figyelt mindenki.

Shaquille O’Neal nagy valószínűséggel utolsó All-Star gáláján vett részt, ráadásul tavaly le is maradt a mérkőzésről, miután tizennégyszer sorozatban beválasztották. „Valam olyasmit akartam csinálni ma este, ami kicsit más, ami különleges – mondta O’Neal. – Tudom, hogy ez az utolsó lehetőségem, és emlékezetesen akartam búcsúzni a gálától, a szurkolóktól és magamtól.” MVP-ként búcsúzott.


                                      A 2009-ES ALL-STAR HÉTVÉGE ZSÁKOLÓVERSENYE


A hétvége zsákolóversenyét Nate Robinson (New York Knicks) nyerte, aki az utolsó körben már csak a tavalyi győztes, idén is superman-jelmezbe öltöző Dwight Howarddal állt harcban. Robinson győzelme nemcsak azért okozott kellemes meglepetést, mert a kosaras nincs száznyolcvan centiméter magas, de utolsó ugrásaként a több mint 210 centiméter magas Howardot állította a palánk elé, és őt átugorva préselte be a labdát a gyűrűbe.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALL-STAR HÉTVÉGE, 2009
NYUGAT - KELET 146-119
(34-27, 38-40, 38-24, 36-28)
NYUGAT: Kobe Bryant 27/9 (Los Angeles Lakers), Chris Paul 14 (New Orleans Hornets), Tim Duncan 6 (San Antonio Spurs), Amare Stoudemire 19 (Phoenix Suns) Jao Ming 2 (Houston Rockets) Csere: Dirk Nowitzki 8 (Dallas Mavericks), Shaquille O'Neal 17 (Phoenix Suns), Brandon Roy 14 (Portland TrailBlazers), Chauncey Billups 5/3 (Denver Nuggets), Pau Gasol 14 (Los Angeles Lakers), David West 6 (New Orleans Hornets), Tony Parker 14 (San Antonio Spurs) Edző: Phil Jackson (Los Angeles Lakers)
KELET: Allen Iverson 2 (Denver Nuggets), Dwyane Wade 18/6 (Miami Heat), LeBron James 20/6 (Cleveland Cavaliers), Kevin Garnett 12 (Boston Celtics), Dwight Howard 13 (Orlando Magic) Csere: Joe Johnson (Atlanta Hawks), Ray Allen 8 (Boston Celtics), Danny Granger 2 (Indiana Pacers), Paul Pierce 18/3 (Boston Celtics), Mo Williams 12/6 (Cleveland Cavaliers), Devin Harris 6 (New Sersey Nets), Rashard Lewis 8/3 (Orlando Magic) Edző: Mike Brown (Cleveland Cavaliers)
A meccs legértékesebb játékosai (MVP): Kobe Bryant és Shaquille O'Neal (Nyugat)
A zsákolóverseny győztese: Nate Robinson (New York Knicks)
A hárompontos-dobó verseny győztese: Daequan Cook (Miami Heat)Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A legsúlyosabb vádpont alól felmentették Harvey Weinsteint

A legsúlyosabb vádpont alól felmentették Harvey Weinsteint

Rendet tesz a Google a Play áruházban, kilövik a kíváncsiskodó appokat

Rendet tesz a Google a Play áruházban, kilövik a kíváncsiskodó appokat

Koronavírus: találtak két új fertőzöttet Németországban

Koronavírus: találtak két új fertőzöttet Németországban