szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a Magyar Televízió Napkelte című műsorában elmondta, hogy az előző elnökség és Lothar Matthäus újabb 150 milliós adóörökséget hagyott e jelenlegi vezetésre.


Kisteleki István, az MLSZ elnöke
© Dudás Szabolcs
„Korábban már előkerült egy százmilliós adótartozás, aminek mára a háromnegyedét szépen le is törlesztettük. Most sajnos ehhez csapódik újabb 150 millió forintos tétel – mondta Kisteleki a műsorban. – Ennek a háttere az, hogy az előző elnökség, a régi elnök, a régi főtitkár kiutalt egy nem is létező török cégnek több százezer eurót. Ezt a pénzt Törökországban valaki – akiről nem tudják, kicsoda – felvette készpénzben. Ez után kell megfizetnünk az adó- és különböző járulékkötelezettségeket és egyéb büntetéseket. Így jön össze a 150 millió.”

A szóban forgó pénzmozgás még az előző MLSZ-elnökség idejére tehető. „Az APEH-jegyzőkönyv szerint megkérdezték Bozóky Imre és Berzi Sándor urakat (a volt MLSZ-elnök és a volt MLSZ-főtitkár) a dologról, hiszen az ő közreműködésük nélkül ezt a folyamatot aligha bonyolíthatták volna le” – tette hozzá az elnök.

Az említett jelentés tartalmazza Bozóky Imre állásfoglalását is, mely szerint az MLSZ nem ezzel a török céggel, hanem Lothar Matthäusszal állt kapcsolatban. Mivel később kiderült, hogy a szóban forgó cég nem is létezik, ez egyben azt is jelenti, hogy adót sem fizettek az átutalt összeg után.

„Kicsit tudathasadásos a helyzet, hiszen fellebbeztünk az APEH határozata ellen – kommentálta a jelentést Kisteleki. – Így tulajdonképpen egy olyan dolgot védtünk, ami ellen korábban tiltakoztunk, és persze ez a fellebbezés nem járt sikerrel. Nincs mit tenni, fizetni fogunk, de ez a pénz nagyon fog hiányozni a szövetségnek. Engem személy szerint egyébként korábban Bozóky úr be is perelt becsületsértésért, aztán ő maga kérte az eljárás szüneteltetését.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hat éve volt az utolsó tüntetés, amely meghátrálásra késztette a kormányt

Hat éve volt az utolsó tüntetés, amely meghátrálásra késztette a kormányt

Az ország egyik végében 1100, a másikban 1900 forintos az órabér

Az ország egyik végében 1100, a másikban 1900 forintos az órabér

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás