szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elégedett eddigi produkciójával a Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim jégtánckettős, amely összesítésben a 23 páros közül a 14. helyen áll a vancouveri téli olimpián.

Hoffmannék a magyar idő szerint vasárnap hajnali original programot követően - amelyben csárdást táncoltak - visszacsúsztak ugyan egy pozíciót, de a 10. és a 16. helyezett között minimálisak a különbségek, így egy tökéletesen kivitelezett kűr után előrébb léphet a magyar duó.

"Nagyon jó volt a hangulat, rendkívül sok magyar néző volt kint, így én már a jégre lépés előtt majdnem elsírtam magam a meghatottságtól - nyilatkozta Hoffmann a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának. - Sikerült élveznünk a korcsolyázás minden pillanatát, elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel." A 24 éves jégtáncos hozzátette: a csárdáshoz új ruhát és programot készíttettek, és a produkciót is úgy igyekeztek előadni, hogy méltó legyen a magyar nemzethez.

"Ahhoz képest, hogy az Európa-bajnokságon épphogy tizedikek lettünk, itt pedig a 13. helyről indultunk neki az original programnak, azt kell mondanom, már az nagy dolog lesz, ha megtartjuk ezt a helyezést, ugyanis egy olimpiát és egy Eb-t össze sem lehet hasonlítani - mondta Hoffmann. - Most az a lényeg, hogy ott maradtunk a 11. és a 15. hely között a kűrre, így egy csoportban vagyunk a közvetlen riválisainkkal, és még semmi sem dőlt el."

A négy évvel ezelőtti, torinói játékokon Elek Attilával 17. helyen zárt korcsolyázó azt is elmondta, reméli, hogy nem pontozzák le őket úgy, mint a januári, tallinni Európa-bajnokságon. "Nekünk mindenesetre már most az a célunk, hogy jövőre lekorcsolyázzuk a jelenlegi közvetlen ellenfeleinket, és fel se vetődjön, hogy továbbra is a középmezőnyhöz tartozunk" - zárta nyilatkozatát Hoffmann.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!