szerző:
hvg.hu

A nagy labdarúgótornák (Európa-bajnokság, világbajnokság) előtt ma már több reklám is kijön, melyeket neves rendezők készítenek és világsztárok serege szerepel bennük. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebbeket.

Manapság már elképzelhetetlen, hogy egy futballreklámnak még az epizódszerepeit is ne futballsztárok (vagy egyáltalán: sztárok) játsszák, mint ahogy az is gyakori, hogy híres rendezőket kérnek fel egy-egy ilyen kisfilm elkészítésére (John Woo, Guy Ritchie).

A focival kapcsolatos dolgokról persze mindenkinek van véleménye, így összegyűjteni tíz futballreklámot és kikiáltani legjobbnak szubjektív dolog. De egy biztos: erre a tíz reklámra minden futballrajongó emlékszik.

NIKE, 1996 - a jó és a rossz harca. Persze nem kérdés, ki győz.

NIKE, 1998 - a világbajnokság előtt a brazil csapat a gépére vár a repülőtéren, próbálja elütni az időt. Sikerül. John Woo a rendezői székben.

NIKE, 2002 - a 2002-es világbajnokság előtt kijött egy reklám, hogy mi is történik a portugál és a brazil csapat meccse előtt. Kár, hogy a vb-n nem volt ilyen meccs.

PEPSI, 2002 - a szumósok nem csak kapusnak jók. De persze annak is.

NIKE, 2005 - az abban az évben aranylabdás Ronaldinho az edzés előtt kap két sportcipőt, hogy próbálja ki, mit tud vele. Megmutatja.

CARLSBERG, 2006 - az öregfiúk csapata reggel felszedi az egymást cukkoló játékosokat a hétvégi meccsre. Főszerepben csupa legenda: Peter Shilton, Des Walker, Bryan Robson, Stuart Pearce, Chris Waddle, Peter Beardsley, Peter Reid, Terry Butcher, Alan Ball, Jack Charlton, Bobby Charlton, valamint az edző, Sir Bobby Robson.

ADIDAS, 2006 - két kissrác, José és Pedro unalmában csapatot választ magának a grundon.

PEPSI, 2006 - világsztárok Bajoroszágban, egy sörsátorban. Vicces, vicces, de semmi extra. Ez a klip a kakukktojás.

NIKE, 2008 - Guy Ritchie az Európa-bajnokságra rendezett egy rendhagyó és zseniális klipet, melyben olyan világsztárok tűnnek fel, mint Ruud van Nistelrooy, Cesc Fábregas, William Gallas, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, Marco Materazzi, Zlatan Ibrahimovic, Nani vagy Arséne Wenger.

NIKE, 2010 - a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság reklámja ízelítőt ad, mi is motiválja a focistákat. A világsztárdömping alap, immár a focin is átnyúl.

ÉS A HÉTVÉGI GRÁTISZ 2004-BŐL

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Napi merítés

Zidane, Pelé és Maradona csocsózik egy táskareklámban

A Louis Vuitton luxus kategóriájú divatmárkát is megérintette a közelgő labdarúgó világbajnokság. A brand exkluzivitásához illően élő futball-legendák – Pelé, Maradona és Zidane – működnek közre a legújabb kampányban – olvasható a Sportsmarketing blogon.

hvg.hu Sport

A legszórakoztatóbb teniszreklámok - videó

Vasárnap este a rossz időjárás miatt egy nappal elhalasztották az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjét. Rafael Nadal és Novak Gyokovics meccsét így hétfő este játsszák, hangolódjunk rá a teniszezőkkel készült legszórakoztatóbb reklámokkal.

Orángutánkölyköt akart kicsempészni Baliról egy orosz férfi

Orángutánkölyköt akart kicsempészni Baliról egy orosz férfi

A kazános videó miatt Pócs lemondatását követelik Orbántól

A kazános videó miatt Pócs lemondatását követelik Orbántól

Újraindul a Családi kör

Újraindul a Családi kör

Ki mutatja meg a kiutat a Brexit-káoszból? Boris Johnson vagy Uri Geller?

Ki mutatja meg a kiutat a Brexit-káoszból? Boris Johnson vagy Uri Geller?

Ralizik a forint a jegybank döntése után

Ralizik a forint a jegybank döntése után

III/III: A Soros Alapítvány "demokratikus, alternatív mozgalmakat" akar támogatni!

III/III: A Soros Alapítvány "demokratikus, alternatív mozgalmakat" akar támogatni!