szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az még kérdéses, hogy a Puskás Ferenc Stadion helyére egy teljesen új, vagy a mostaniba beleépített aréna épül-e, a Magyar Labdarúgó Szövetsége (MLSZ) elnöke viszont azt szeretné, ha már ősszel megkezdődnének a munkálatok.

Csányi Sándor a Hír TV Kontraszt című műsorában elmondta, komoly kérdés, hogy melyik építési megoldást válasszák, mert van olyan vélemény, mely szerint egy teljesen új aréna olcsóbb és funkcionálisan is jobb lenne, mint a régibe belehelyezett létesítmény. "Most folynak a számítások, ebben még nincs döntés. Nagyon korrekt az együttműködés e tekintetben az állami szervekkel. Én azt gondolom, hogy ez a kérdés néhány héten belül eldől, és utána a tervezés elkezdődhet, s terveink szerint az utolsó válogatott meccs másnapján el kell, hogy kezdődjön a bontás" - mondta Csányi. Hozzátette, az új stadionban nem akarnak futópályát látni a futballpálya körül.

©

A válogatott jelenlegi programja szerint október 11-én fogadja Finnországot Eb-selejtezőn, ez az utolsó idei fellépése. Csányi kiemelte: a beruházás állami pénzből valósulhat meg, s a létesítmény állami kézben is marad.

Az MLSZ-elnök a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről szólva hangsúlyozta: annyi pénz már van a futballban, az országban, hogy egy megfelelő utánpótlásprogramot le lehessen bonyolítani, ám annyi nincs, hogy az élvonal 16 csapata versenyképes legyen nemzetközi szinten. Csányi szerint ezen az változtathat, ha a piac nagyobb lesz, jönnek a sikerek, s nő az értéke a sportágnak, s vonzóbb lesz a befektetők számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az őszi csúcs közelében a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Az őszi csúcs közelében a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Ausztrália csatát nyert a Facebook ellen, a világ országai követnék a receptet

Bővült a lista: 9 féle mellékhatást okozhatnak a koronavírus-vakcinák

Bővült a lista: 9 féle mellékhatást okozhatnak a koronavírus-vakcinák