szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Befejezi profi pályafutását Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Boksz Világszövetség (WBA) korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka.

A 33 éves öklöző hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nem folytatja pályafutását. Indoklásként közölte: döntésében szerepet játszott klubjának, a német Universumnak a csődje, illetve több kisebb nagyobb-sérülése, s úgy érzi, a tavaly áprilisi, világbajnoki címmeccsen mutatott produkciójánál már nem tudna jobbat nyújtani.

"Közel húsz évet töltöttem el a szorítón belül. Pályafutásomban voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, ám éppen így volt szép és izgalmas" - mondta Balzsay, hozzátéve, hogy szerinte optimális időpontban, a lehető legjobbkor vonul vissza.

A jövőjével kapcsolatban a bokszoló arról beszélt, hogy már jó ideje készült az ökölvívó-karrierjét követő életére, elvégezte a sportmenedzseri szakot, jelenleg pedig a mesterképzésre jár. Édesapja, a korábbi szövetségi kapitány id. Balzsay Károly mellett edzéseket tart a KSI-ben, de a sportolást sem hagyja abba, s jelenleg keményen készül a június 14-én sorra kerülő BalatonMan elnevezésű ironman-versenyre.

©

"Szeretek a KSI-ben a gyerekek között lenni, próbálom átadni nekik a tapasztalataimat, s úgy látom, ők is örülnek, hogy ott vagyok. Remélem, egyszer majd tanítványaim komoly sikerei apropóján tarthatok sajtótájékoztatót" - mondta az Echo TV-n műsort is vezető sportoló.

Balzsay 17 győztes profi meccs után 2007 novemberében a WBO interkontinentális bajnoka lett, majd 2009 januárjában az orosz Gyenyisz Inykin legyőzésével megszerezte a szervezet világbajnoki övét. Címét 2009 augusztusában elveszítette, majd néhány hónap múlva második vereségét is elszenvedte a profik között. Karrierjét mégis sikeresen tudta folytatni: 2011-ben az ukrán Sztanyiszlav Kasztanov legyőzésével a WBA világbajnoka lett. Utolsó mérkőzését tavaly áprilisban vívta a német Dimitri Sartisonnal, akit a 12. menetben technikai KO-val legyőzött, így megvédte vb-címét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Előkerült a Facebook és a Google titkos szerződése

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is