szerző:
MTI / hvg.hu

Az a 223 szurkoló, aki az OTP Bank biztonsági programja miatt maradt érvényes Eb-belépő nélkül, szinte biztosan jegyhez jut majd – közölte Csányi Sándor, a pénzintézet elnöke.

Tíz éve működik az a bankkártya-csalások elleni rendszer, amely a szóban forgó Eb-jegyek megvásárlásakor 74 másodpercre megállította az UEFA értékesítési rendszerétől érkező terhelések végrehajtását, az érintett szurkolóktól emiatt nem tudták levonni az igényelt jegyek ellenértéket – az UEFA rendszere pedig nem próbálkozik többször – közölte Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke egy keddi sajtótájékoztatón.    

"Ha egy boltból egyszerre több terhelés érkezik, akkor felmerül annak a gyanúja, hogy megszerezték valakinek a kártyáját és hasonló struktúrájúakat gyártanak, és próbálnak visszaélni vele, terheléseket kezdeményezni a bank felé. Itt váratlanul befutott több ezer igénylés egy boltból, magyarul az UEFA értékesítési rendszeréből, ezért a rendszer megállította 74 másodpercre a terheléseknek a végrehajtását" – nyilatkozta Csányi Sándor, ugyanakkor megjegyezte, hogy az ügy miatt komoly felelősségre vonás várható.

Korábban a 444.hu írt arról, hogy többeknek gondjai voltak, amikor OTP-s számláról próbáltak jegyet venni a foci-Eb-re. Az UEFA rendszere ugyanis a jegyigénylés esetén ellenőrizte azt, van-e elég pénz a regisztráló bankszámláján, de néhány OTP-s számlát technikai okok miatt nem tudtak ellenőrizni, így ezek tulajdonosai nem tudtak indulni a sorsoláson.

Az OTP Bank akkor a portálnak elismerte, hogy a jegyvásárlások 6 százalékánál tényleg voltak ilyen gondok, ez összesen egy-kétszáz esetet jelentett – mostanra az is kiderült, 223 szurkolóról volt szó. A sorsoláson kiválasztott ügyfelek további 30 százalékánál más jellegű akadály miatt hiúsult meg a tranzakció, például nem volt fedezet a számlán, alacsony vásárlási limit volt beállítva, illetve bizonyos esetekben lejárt kártyaadatokat adtak meg az ügyfelek.

A kellemetlenségért az OTP Bank elnézést kért, és közölte, mindent elkövet annak érdekében, hogy az UEFA-val együttműködve, partnere, az MLSZ segítségével megoldja a technikai okból fakadó problémát.

A keddi sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarország a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzéseinek helyszínén, Lyonban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is ideiglenes konzuli irodát működtet majd. Ezek az irodák június 5-től működnek, és a magyar csapat meccseinek napján egy-egy háromfős mobildelegáció is jelen lesz a szurkolói zónában a minisztérium részéről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Brutális sor áll a Corvin Mozi előtt, mindenki széket akar venni – fotó!

Brutális sor áll a Corvin Mozi előtt, mindenki széket akar venni – fotó!

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

Görögországban és Egyiptomban nyaral a legtöbb magyar

A Samsung üzeni mindenkinek: forradalmi újítást hoz az összehajtható kijelzős telefonjuk

A Samsung üzeni mindenkinek: forradalmi újítást hoz az összehajtható kijelzős telefonjuk

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Évtizedes csúcson a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon

Szankciókat szeretne 67 szegedi professzor a Botkát támadó rektorhelyettes ellen

Szankciókat szeretne 67 szegedi professzor a Botkát támadó rektorhelyettes ellen