szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Thomas Doll kiosztotta a szövetségi kapitányt a játékosai miatt.

A német trénert a Ferencváros 2-1-es, Diósgyőr elleni kupagyőzelme után kérdezték arról, miért nem szerepelt együttesében Botka Endre, aki a szombati mérkőzés előtt a válogatott kerettel készült a portugálok ellen.

Doll erre elmondta, hogy Botka még a Honvéd elleni nyolcaddöntőben sérült meg, aztán az Újpest ellen még vállalta a játékot, de nem bírta végig. A Fradi orvosa eltiltotta a játéktól, ezért a Haladás ellen nem is volt ott a keretben. Egy nappal később pedig csatlakozott a válogatott kerethez, és a felkészülés során teljes értékű munkát végzett. Emiatt akadt ki az edző.

"Semmilyen egyeztetés nem volt köztünk és a válogatott között, ami bosszant engem. A válogatott rendelkezésére bocsátottunk egy játékost, aki nálunk nem játszott sérülés miatt. A válogatottnál mégis teljes edzésprogramot végez, és mi onnan ismét sérülten kapjuk vissza" – méltatlankodott.

Doll szerint Németországban a válogatott és a klubedzők egyeztetnek a játékosokról, különösen akkor, ha a futballista nem százszázalékos állapotban utazik egyesületéből a nemzeti csapathoz. "És a szövetségi kapitány is ugyanebből az országból jön, ahogy én is" – értetlenkedett az edző.

Azt is felrótta Storcknak Doll, hogy bár közeledik április, az idén még egyszer sem kereste őt, hogy egyeztessenek.

Ennyit az adatcserékről, az egyeztetésekről, a nagy közös munkáról"

– mondta.

Botkához hasonlóan járt a Fradi Kleinheisler Lászlóval is, amit szintén szóvá tett Doll.  "Egy nappal az U21-esek elleni edzőmeccs előtt izomfáradtságot érzett, mégis kétszer harminc percet játszott, noha egyértelmű volt, hogy Portugáliában nem kaphat szerepet. Amikor visszajött a Népligetbe, 4-5 napot kellett kihagynia. Azt az üzenetet kaptuk, hogy kapott egy ütést, ő viszont erre nem emlékszik, csak arra, hogy fáradtságot érzett az izmában. Ez könnyelműség – fűzte hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Viperával akart emberkedni a lengyel sofőr, de nagyon beégett – videó

Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?