szerző:
hvg.hu

Hiába tiltakoztak ellene többen is hétfőn, Bienerth Gusztáv nem mond le.

Nem mond le Bienerth Gusztáv a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról - jelentette be Bienerth a Milák Kristóffal, Gyurta Gergellyel, Kozma Dominikkel, Verrasztó Dáviddal és más vb-szereplőkkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Bienerth azt mondta, megdöbbentő, hogy már a vébé után egy nappal is pitiáner bosszút forralnak egyesek, utalva ezzel arra, hogy hétfőn többen (köztük Turi György kőbányai mesteredző, Plagányi Zsolt egri vezetőedző, PEtrov Iván győri vezetőedző, Székely Éva kétszeres olimpiai bajnok, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok, Hargitay András háromszoros világbajnok, Szabó József olimpiai bajnok, Risztov Éva olimpiai bajnok) közleményt adtak ki, miszerint tarthatatlannak gondolják a MÚSZ-ban jelenleg, Bienerth Gusztáv vezetése alatt uralkodó állapotokat, és változást sürgetnek. A Magyar Úszó Szövetség Ellenőrző Testületéből többen is lemondtak, Bienerth vezetési stílusát sérelmezve. 

Bienerth a keddi sajtótájékoztatón közölte: "rossz hírem van", mondván ő arra kapott felhatalmazást, hogy véget vessen a barterkorszaknak, a támadások pedig csak megerősítik abban, hogy jó úton jár. Mint mondta, az elnökség ebben egyöntetűen megerősítette tegnap.

©

Arra, hogy Fürjes Balázs elvállaná a MÚSZ elnöki címét, Bienerth azt mondta, nem mond le, de szerinte sokan elvállalnák az elnöki pozíciót. Hozzátette, bizalomvesztés a nagypolitika szereplői felől nem érkezett.

Az elnök azt mondta, közgyűlést fognak tartani, mert elnökségi tagokat kell választani, de még nincs meg az időpont.

A Duna Arénáról Bienerth azt mondta, 2018 közepéig visszabontják 5500-6000 férőhelyesre, de az üzemeltetés kérdése nem az ő kompetenciája, viszont mint mondta, ez 2018 közepe után lesz aktuális.

Sós Csaba szövetségi kapitány azt mondta, négy elnökségi tagot ostromolnak, de nem mondtak le. "Nem fogunk lemondogatni" - jelentette ki, és hozzátette, aki elnök akar lenni, az álljon ki, és mondja el a programját.

Bienerth a sajtótájékoztatón amúgy méltatta a magyar csapat erőfeszítéseit, amellyel megrendeztük beugróként Magyarország legnagyobb sporteseményét. Elmondta, mindenki dicsérte a vizes vébén a rendezést, 2024-re pedig elnyertük a rövidpàlyás vb rendezését. Hozzátette, büszke a magyar csapat teljesítményére.

Sós Csaba is azt mondta, úgy látja, a csapat helytállt a vb-n, sokan jobbat úsztak, mint amire képesek, és folyamatos az átmenet az ifjak és a tapasztaltak között. Elmondta azt is, hogy a Rióban jól szereplők közül nem mindenki tudta az ottani jó eredményeit hozni, de Hosszúnál ez nem tűnt fel, mert annyival jobb a világnál. Sósnak kellemes meglepetés volt, hogy jól kijött Shane Tusuppal a verseny alatt.

"Remegett a föld", "borsózik a hátam", "a vízben is hallottam a szurkolókat", "kár, hogy vége" - ilyen mondatokat mondtak úszóink a sajtótájékoztatón a vébét értékelve.

Hosszú Katinka nem volt ott a sajtótájékoztatón.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A lakástakarékot ugyan beszántották, de itt van nekünk 5 kiváló mém

A lakástakarékot ugyan beszántották, de itt van nekünk 5 kiváló mém

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

Madarakra vadásznak az óriásegerek

Madarakra vadásznak az óriásegerek

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Ez kész: Lech Walesa a legnagyobb stílusdiktátor

Csúnya idő lesz október 23-án

Csúnya idő lesz október 23-án

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással

Dragomán György: Ha ez a négy feltétel teljesül, elégedettek lehetünk egymással