szerző:
hvg.hu

Persze az is lehetséges, hogy akárcsak júniusban, most is kap egy újabb esélyt.

Az andorrai fiaskó (1-0) után a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya benyújtotta a lemondását, június 15-én azonban a szövetség elnöksége úgy döntött, nem fogadja el. Indoklásában Csányi Sándor elnök azt mondta, a körülmények, a múltbeli teljesítmény és az, amit Bernd Storcktól a jövőben várhatnak, meggyőzte az elnökséget.

Kedden újra Bernd Storck jövője lesz a téma a Magyar Labdarúgó-szövetségben, az elnökség tagjai délután ülnek össze, hogy meghallgassák a német szakvezető beszámolóját a Svájc elleni idegenbeli 5-2-es vereség és a Feröer ellen (1-0) mutatott gyenge játék miatt.

Azt nem lehet tudni, hogy Storck ezúttal is jelezte-e, hogy kész lemondani – ezt legutóbb is csak Csányi árulta el, amikor bejelentette az elnökég határozatát. (Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a pólószövetség jelenlegi elnöke egy beszélgetésen azt mondta, a német helyében ő így tett volna.)

Lehetséges, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség megválik Storcktól, de nem azonnal, novemberben ugyanis még két felkészülési mérőzés vár együttesére: 10-én Luxemburg, 14-én pedig Costa Rica ellen. A válogatott az után következő meccse jövő márciusban esedékes. Az sem mindegy, milyen feltételekben állapodnak meg a felek, ha szakításra kerül a sor, Storck ugyanis évente bruttó 1,7 millió eurót keres, szerződése pedig 2018 közepéig szól.

Az Index szerint Csányi Sándor sok szakember, köztük Dárdai Pál véleményét is kikérte az elmúlt héten a német szakvezető esetleges utódjáról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Sport

Storck: Nem álltak mögénk a drukkerek

Nagy nehezen kiszenvedte a győzelmet Feröer ellen a magyar labdarúgó-válogatott a Groupama Arénában, így harmadik lett világbajnoki selejtezőcsoportjában. A meccsen a közönség a szövetségi kapitány távozását követelte, és elmondta véleményét a csapat teljesítményéről is.

Videón Hillary Clinton autóbalesete

Videón Hillary Clinton autóbalesete

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Lakástakarékok: az állami támogatások megszüntetése a Fundamentát találta telibe

Látszatintézkedésnek jó: a frekventált aluljárókból kiterelték a hajléktalanokat

Látszatintézkedésnek jó: a frekventált aluljárókból kiterelték a hajléktalanokat

"Nálunk nincsenek no-go zónák": Orbán Viktor a turizmus ünnepén is migránsozott egyet

"Nálunk nincsenek no-go zónák": Orbán Viktor a turizmus ünnepén is migránsozott egyet

Havas Henrik visszatér

Havas Henrik visszatér

Eltűnt szaúdi újságíró: mit tudott a szaúdi koronaherceg?

Eltűnt szaúdi újságíró: mit tudott a szaúdi koronaherceg?