szerző:
hvg.hu

Piros Zsombor nem tudta megismételni a jó teljesítményét, simán kapott ki Új-Kaledóniában, Fucsovics Marcinak kevés hiányzott, öt meccslabdája ellenére kikapott.

Egyik magyar férfi teniszezünk sem tudott ma nyerni, Fucsovics Márton öt meccslabdáról kapott ki, a fiatal Piros Zsombor pedig a simán. Utóbbi tegnap még nagy bravúrral legyőzte a világranglistán 56. Julien Benneteau-t az új-kaledóniai Noumea városában zajló 75 ezer dolláros összdíjazású tenisztornán, ma viszont 6-4, 6-3-ra kikapott a 201. amerikai Noah Rubintól.

©

Fucsovicsnak amennyire nehezebb ellenfele volt a világranglista 41. Benoit Paire személyében, annyival volt közelebb a győzelemhez: öt meccslabdáról kapott ki. Az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár (130 millió forint) összdíjazású keménypályás, 250-es férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében 6-4, 6-7, 7-6 arányban vesztette el a meccset a magyar teniszező.

A döntő szettben az MTI szerint Fucsovics remekül állta a sarat Paire ellen, majd 5:4-nél három meccslabdához jutott. Ezeket riválisa kétséges - és a magyar által vitatott - adogatásokkal hárította, aztán 6:5-nél nem tudta kiszerválni a mérkőzést, pedig két labdája is volt hozzá. A találkozót lezáró tie-breakben már két fáradt játékos szállt szembe egymással, Fucsovics további két meccslabdát elpuskázott, ellenfele azonban a harmadikját már kihasználta, így 3 óra 4 perc elteltével ő ünnepelhetett. Fucsovics érthető csalódottsággal nyilatkozott Facebook-oldalán: "Fáradtan, mérgesen, kicsit csalódottan már a szálláson vagyok. Sajnálom a mai vereséget, mert a kezemben volt (a mérkőzés). Sajnos nem tudtam teljesen kizárni a külső körülményeket, és talán kicsit agresszívabb is lehettem volna a meccslabdáknál" - értékelt a magyar teniszező, kifejtve, hogy ellenfele nagyon ritmustalanul játszott, és nehéz volt nyugodtnak maradnia. "Ebből is tanulni kell, ami viszont biztató, hogy a nagyon kemény időjárási körülmények ellenére is egész jól bírtam fizikailag."

Babos Tímea a Shenzeni WTA tornán hajnalban lép pályára a román Irina Camelia Begu ellen, ő javíthat a magyarok mérlegén.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Engedély nélkül épült a Sagrada Familia

Engedély nélkül épült a Sagrada Familia

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Durván elszaporodtak a pockok, vis maior helyzet van a földeken

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt

Zsidó menekültek leszármazottjai térnek vissza Németországba a Brexit miatt

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Nem kell rohanni a kutak bejelentésével, változik a határidő

Nem kell rohanni a kutak bejelentésével, változik a határidő

Újabb csúszás jön, csak jövő tavasszal lesz kész a 3-as metró északi szakasza

Újabb csúszás jön, csak jövő tavasszal lesz kész a 3-as metró északi szakasza