szerző:
hvg.hu

Tényleg segítette a bírót a videó Németországban.

Nem volt még arra példa, amit a Bundesliga hétfő esti Mainz–Freiburg meccsén láthattak a szurkolók.

Az első félidő utolsó másodperceiben a Mainz támadott, a vendégek védője felemelt kézzel beleért egy bedobásba, a labda a kezéről pattant a kapus testére. A hazaiak hiába reklamáltak tizenegyest, a bíró lefújta a félidőt.

Csakhogy mire a bíró odaért az oldalvonalhoz, szóltak neki, hogy a – nemrég bevezetett – videóbíró azt mutatta: kezezés volt (ezt egyébként valószínűleg rajta és a partjelzőjén kívül mindenki látta). A bíró ez után még átment a pálya túloldalára, hogy saját maga is megnézze, mi történt, és mivel az eset nyilvánvaló volt, befújta a tizenegyest.

Ekkor viszont már egyetlen vendégjátékos sem volt a pálya közelében sem, mind bementek az öltözőbe. A hazaiak közül többen már szintén pihentek, de tőlük legalább néhányan kint voltak a pálya szélén. Nem volt mit tenni, vissza kellett hívni a játékosokat az öltözőből, így a hosszabbítás 7. percében lőhették a tizenegyest. Be is lőtték, így ez volt valószínűleg a futballtörténelem – de legalábbis az elitbajnokságok – első időn túli gólja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!