szerző:
hvg.hu

A magyar teniszező nehéz időszakon megy keresztül, nagyon megviseli a sikertelenségi sorozat.

"Egyszerűen úgy érzem, hogy manapság bármit csinálok, nem sikerül" – írta Facebook-oldalán Babos Tímea, akinek voltak ugyan a közelmúltban nagyon jó meccsei, de mérkőzéseinek többségét elvesztette.

"Az most mellékes, mégis megemlítem, hogy a szerencse sem az én oldalamon áll, elég csak a New Haven-i versenyt példaként felhozni, ahol 38-ként neveztem és első várakozó voltam a főtáblára. Sajnos folyamatosan esett az Cincinnatiben, így nem tudtam átérni a kvalifikációra, illetve a WTA szabályai szerint, míg valaki versenyben van egy versenyen, nem mondhatja le a következőt, így az, aki esetleg tudta, hogy nem megy át New Havenbe, nem tudta lemondani, így feleslegesen sorsolták be. Kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni a tábla…" – magyarázta.

Úgy érzi, hogy a párosuk is döcög Kristina Mladenoviccsal, "több meccset vesztettünk szuper tie-breakben (vagy nagyon szorosan), amit úgy érzem/érezzük Kikivel, hogy meg lehetett volna nyerni. A kapcsolatunk továbbra is remek, ezzel nincsen baj" – írta.

"Ez a sikertelenségi időszak nagyon megvisel lelkileg; az önbizalmamat is megtépázta, de mindezek ellenére továbbra is kőkeményen dolgozom" – tette hozzá, majd a kritikusainak is üzent:

"Lehet engem nem szeretni, bántani, >>beszólogatni<< a vereségek után, ami természetesen nem esik jól, de tudom, hogy én minden nap a sikerért dolgozom (...).

Higgyétek el, nekem fájnak legjobban a vereségek, nekem a tenisz nem csak a foglalkozásom, hanem a szenvedélyem és nagyon nehéz megemészteni, hogy hosszú órák keserves munkáját rontom el egy rossz döntéssel vagy egy könnyű hibával."

A magyar teniszező párosban – ahogy néhány héttel ezelőtt – újra világelső lesz, egyéniben pedig továbbra is ott van a legjobb negyven játékos között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy 15 éves fiú okozta a pánikot az olasz klubban, ahol hat ember meghalt – videó

Egy 15 éves fiú okozta a pánikot az olasz klubban, ahol hat ember meghalt – videó

Egy korszak vége: az utolsó csipogókat is lekapcsolják Japánban

Egy korszak vége: az utolsó csipogókat is lekapcsolják Japánban

Egy baranyai piacon bukkant fel újra a tiltott potencianövelő zselé

Egy baranyai piacon bukkant fel újra a tiltott potencianövelő zselé

Jobban élnek a szlovákok, mint mi

Jobban élnek a szlovákok, mint mi

Még most elintézheti, hogy jövőre egy kis plusz pénzhez jusson

Még most elintézheti, hogy jövőre egy kis plusz pénzhez jusson

Negyedmilliárd uniós forintból épült a strand, most elárverezhetik

Negyedmilliárd uniós forintból épült a strand, most elárverezhetik