szerző:
hvg.hu

Ha mindenki, vagyis a nemzet Dzsudzsija ügyes lesz, visszakerülhet a válogatottba. Mindenesetre a csapat edzője megígérte, állandó kezdő lesz a ballábas szélső.

Az új szövetségi kapitány, amikor keretet hirdetett a Nemzetek Ligája-mérkőzések elé, nem válogatta be Dzsudzsák Balázst. Rossi azt mondta, hogy:

Nem küldtem meghívót az egyelőre még új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszéltem a jelenlegi helyzetet, ő pedig érveimet – a válogatott érdekeit szem előtt tartva – megértette és elfogadta. Fontos hangsúlyoznom, hogy annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára.

Az ok egyszerű: nincs csapata Dzsudzsáknak. De ez változhat, a Szabad Pécs ugyanis kiszúrta, a megye I.-es Siklós szívesen látná Dzsudzsákot. A Magyar Kupa főtáblájára került klub úgy segítene, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon, a Siklós tisztában is van vele, nem zsákbamacskát igazolnának, Dzsudzsák megállná a helyét a megyei bajnokságban.

„Megdöbbenve olvastuk az elmúlt napokban, hogy előbb a Vidi, majd kicsit később a német Hamburg csapata is eltekintett a leigazolásodtól, mert – szerintük – túl nagy a fizetési igényed.

Pedig mindannyian tudjuk, hogy – például – a válogatottság szempontjából is mennyire fontos lenne most neked, hogy mielőbb csapatot találj magadnak, hiszen a jelenleg regnáló szövetségi kapitány is kijelentette: amíg nem leszel játékban, nem számíthatsz válogatott meghívóra sem... (És ugye most már azt is tudjuk, hogy betartotta az ígéretét: kihagyott a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretből.)

Olvasva megpróbáltatásaidat, arra gondoltunk, hogy – esetleg – tudnánk neked segíteni! Korrekt módon. Tudod: úgy, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Az a helyzet, hogy a csapatunknak égetően szüksége lenne egy jó ballábas játékosra, ráadásul pont egy szélsőre. Sokat gondolkodtunk, hogy kit is tudnánk erre a posztra leigazolni, de a közelben sajnos nem találtunk minden szempontból megfelelő játékost. És ekkor kerültél képbe te! Nincs csapatod, szabadon igazolható vagy, és ráadásul pont azon a poszton játszol, ahova mi játékost keresünk. (Azt már csak zárójelben tesszük hozzá, hogy eddigi pályafutásod alapján biztosak vagyunk abban, hogy a mennyei megyei magas szintjét is eléred, tehát nem zsákbamacskát igazolnánk veled.)”

Sajnos a Siklós sem tudna havi 48 milliót fizetni Dzsudzsáknak, de azért ajánlanak egy-két dolgot a nemrég Szijjártó Péterrel szelfiző focistának.

  • Például válogatott focistákkal játszana együtt, hisz Siklóson focizik Tasselmájer Adrián, a magyar strandfociválogatott korábbi kapusa.
  • Ha odaigazol, Dzsudzsák örök életre szóló belépőt kap a helyi fürdőbe.
  • A szállása a fürdő melletti kastélyban lenne.
  • Ingyen látogathatná a siklósi várat is.
  • Siklóson a csapat szerint szépek a lányok, írja a csapat, hátha meggyőzik a focistát.

Dzsudzsák ráadásul megdobná a nézettséget is, ami bevétel a klubnak. „Ha miattad csak száz emberrel többen kijönnének a meccseinkre, mint eddig, az nekünk már masszív ötvenezer forintos pluszt jelentene a pénztárban.”

Ha eljössz hozzánk, akkor – ugye – lesz csapatod. Ha lesz csapatod, akkor – ugye – játékban leszel. (Az edzőnk megígérte, hogy állandó kezdőként léphetsz pályára, és lecserélni sem fog soha - ha csak ezt nem te magad kéred.) Ha játékban leszel, akkor – ugye – számíthatsz a válogatott meghívóra is. Ha pedig – újra – válogatott leszel, akkor ismét bekerülsz majd a nemzetközi futball körforgásába, és előbb-utóbb csak akad majd egy olyan csapat, aki hajlandó lesz kifizetni neked azt a havi 48 millió forintos fizetést...

Az átigazolási szezon hamarosan zárul, a csapat várja a választ. Hozzáteszik, nemrég feljutottak a Magyar Kupa főtáblájára, ha pedig a focista elfogadja a klub segítségét, akár magasabb osztályban játszó csapat ellen is játszhatsz majd, ami Dzsudzsi jelen helyzetében nem elhanyagolható szempont.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Kamu adatvédelmi ellenőrzéssel vernek át önkormányzatokat csalók

Kamu adatvédelmi ellenőrzéssel vernek át önkormányzatokat csalók

Nemzetközi piacra lép Mészáros Lőrinc

Nemzetközi piacra lép Mészáros Lőrinc

Demeter: Orbán a nemzetközi bűnözés részévé vált

Demeter: Orbán a nemzetközi bűnözés részévé vált

Magyar győztese van a bahreini MMA-világbajnokságnak

Magyar győztese van a bahreini MMA-világbajnokságnak

Videó: Ezt az autóreklámot már a mesterséges intelligencia írta. Rosszabb vagy sem, mint bármelyik reklám?

Videó: Ezt az autóreklámot már a mesterséges intelligencia írta. Rosszabb vagy sem, mint bármelyik reklám?