szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túl sok újat mondjuk nem mondott, inkább csak megerősítette a korábbiakat: Leekens szinte semmihez nem adott segítséget.

Igen fontos meccsre készül szerdán a Bolognában játszó Nagy Ádám, a magyar középpályás együttesével ugyanis a Cristiano Ronaldóval érkező Juventus ellen lép pályára a Serie A 6. fordulójában. A labdarúgónak előtte azonban volt ideje interjút adni a Nemzeti Sportnak.

Ebben Nagy kisebb fejsérüléséről, a Roma elleni győzelmükről, és úgy általánosságban az olasz helyzetről érdeklődött nála az újságíró, majd a végefelé rátért az előző szövetségi kapitány, Georges Leekensre. A cikkíró egész pontosan azt kérdezte, mi nem működött a belga kapitánnyal, mire Nagy határozott választ adott:

Éppen azt a segítséget hiányoltam, amelyet most megkapunk, taktikailag nem készítettek fel minket. Nem gyakoroltuk eléggé a labdakihozatalt és a különböző játékhelyzeteket, a stabil védekezést sem sikerült kialakítani, ami mindennek az alapját jelenti

– fogalmazott.

Nagy szerint a játékosnak tudnia kell, hogyan kell helyezkednie, ha a pálya különböző pontjain jár a labda, ami aprólékos munka, de sokat segít a meccsen. Ez Leekensszel nem volt meg, azonban szerencsére ezen a téren már nincs benne hiányérzet, úgy érzi, jó úton indult el a válogatott Marco Rossival.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszalépett Amanda Gorman verseinek holland fordítója, akiből hiányolták, hogy nem nő és nem fekete

Visszalépett Amanda Gorman verseinek holland fordítója, akiből hiányolták, hogy nem nő és nem fekete

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

A Golf GTI 45. születésnapját 300 lóerős limitált szériával ünnepli a VW

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?

Újra kocka alakú számítógépet készít az Apple?