szerző:
hvg.hu

Fantasztikus győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott Románia ellen a horvátországi világbajnokság második fordulójában. Nagy László és Nikola Eklemovics vezetésével hatgólos hátrányból állt fel a csapat, Puljezevics Nenad szinte minden kivédett a végjátékban. Még egy győzelem, és a továbbjutás szinte biztos.


Ma a csapategység diadalmaskodott
© MTI/EPA

"Nem olyan hőfokon kezdtük a mérkőzést, ahogy kellett volna, az első félidőben sajnos csak fellángolásaink voltak - értékelt Hajdu János szövetségi kapitány. - A cserék sem tudtak lendületet adni. A második félidőben, amikor időt kértem, keményebb és mozgékonyabb védekezésre buzdítottam a csapatot. Ez bejött, sikeresen váltogattuk a védőfal felállását. Ebben a szakaszban Puljezevics is remekelt, így sikerült fordítani és hozni ezt a borzalmasan kemény meccset. Bízom benne, hogy a folytatásban jobban tudunk játszani, és nem adunk ellenfeleinknek előnyt."

KÖKÉNY BEA JEGYZETEI
Kicsit megleptek minket a románok, és mi sem azt a játékot nyújtottuk, amit elterveztünk. Összességében véve ez a meccs jóval nehezebb volt az elsőnél és nem úgy alakult, ahogy előzetesen vártuk. A románok felkészültek és agresszívek voltak - jó értelemben -, mi pedig nehezebben vettük fel a ritmust. Körülbelül a negyvenedik perctől kezdve védekeztünk jól, addigra állt össze minden. Nagy Lászlóra nyugodtan mondhatom, hogy ma vezére volt a csapatnak, illetve a második félidőben Nikola Eklemovics zárkózott fel hozzá. Puljezevics Nenadot is említhetném, de amellett, hogy voltak kulcsvédései úgy gondolom, ő még ennél is jobban tud teljesíteni.
MOCSAI LAJOS JEGYZETEI
Az első féidőben egy nagyon motivált román csapattal szemben több technikai hibát is vétettünk. Elég statikus volt a játék, középen kevés helycsere történt, ez pedig többgólos román vezetést eredményezett. A szünetben jól jött a taktikai váltás, bár nem kezdtük különösen jól a félidőt. A román csapat a hajrára elfáradt, a magyar csapat pedig remekül kihasználta a taktikai hibáikat, melyek előrevetítették a felzárkózásunkat. A román átlövők a végén már nem tudtak mit kezdeni a nagyszerűen védekező hatos falunkkal. A győzelem teljesen megérdemelt, ezentúl leginkább - okulva a mai meccs hibáiból - a technikai hibákra és a labdaeladásokra kell figyelnünk. Ma a csapategység vezette győzelemre a csapatot, ha lehet viszont én Nagy Lászlót és Puljezevics Nenadot emelném ki.

2009-ES FÉRFI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
A CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG - ROMÁNIA 30-27 (13-16)
Eszék (Osijek), Gradski Vrt, V.: Jorgen Olesen, Poul Pedersen (dánok)
MAGYARORSZÁG: Puljezevics Nenad (kapus), Császár Gábor 2/1, Eklemovics Nikola 3, Gál Gyula 4, Harsányi Gergely, Herbert Gábor, Ilyés Ferenc 4, Iváncsik Gergő 1, Iváncsik Tamás 3, Fazekas Nándor (kapus), Katzirz Dávid, Mocsai Tamás, Nagy László 8, Putics Barna 3/3, Törő Szabolcs 2, Zubai Szabolcs Szövetségi kapitány: Hajdu János
ROMÁNIA: Ionut Stanescu (kapus), Mihai Timofte 3, George Buricea 1, Florin Nicolae, Adrian Petrea 4, Marius Stavrositu 2, Laurentiu Toma 2/1, Valentin Ghionea 2/1, Mihai Popescu (kapus), Eremia Piriianu 6, Rares Lucian Jurca 4, Gheorghe Irimescu, Dan Mihai Rohozeanu 1, Sandu Florin Iacob 1, Marian Cozma 1 Szövetségi kapitány: Aihan Omer


1 2 3 4 5 6
Sorrend megfordítása

Magyarország - Románia 30-27

Gál még kihagy egy ziccert, Timofte is ront, majd Puljezevics még véd egy óriást a végére. Legyőztük a román csapatot. Megérdemelt a magyar győzelem, a hajrában klassziskülönbség volt a két csapat között. Míg a románok tulajdonképpen összezuhantak, nálunk Nagy László és Nikola Eklemovics vezetésével erősen feljavult a mezőnymunka, Puljezevics Nenad pedig fantasztikusat nyújtott a kapuban.

Magyarország - Románia 30-27

Kemény a magyar védelem, emberhátrány ide vagy oda. Puljezevics megint hárít, ez már klasszis teljesítmény. Mi is rontunk, de Törő Szabolcs visszaszerzi. Ez a meccs már megvan. Fél perc van hátra.

Magyarország - Románia 30-27

Nagy Eklemovicsot játssza meg, aki mattolja a román kapust.

Magyarország - Románia 29-27

Nagy László trükkje, a háta mögött Ilyéhez passzol, aki emberhátrányból gólt szerez. Mire Gál visszajönne, újabb kiállítás nálunk, a dán bírók ítélete szerint. Puljezevics hihetetlen, megint véd.

Magyarország - Románia 28-27

Pirianu hibázik, a felső lévre pattintja a labdát. A magyar támadás lassú, a románok hetest kapnak. Ghionea belövi.

Magyarország - Románia 28-26

Hihetetlen jó a magyar blokk. Nagy László vezéregyéniség hátul, Gál Gyulát kiállítják, mert lökött.

Magyarország - Románia 28-26

Puljezevics kritikus pillanatban véd. Nagy László átlövésből szerez újabb gólt. Nyolcadik gólját.

Magyarország - Románia 26-26

Megint nem bírunk a román beállóssal, az ő védelmük viszont Nagy Lászlóval.

Magyarország - Románia 27-26

Kimarad a román attak, Gál Gyula áttöri a román védelmet és betalál.

Magyarország - Románia 25-25

Puljezevics véd, Császár ront. Ez nem jött jól. Iváncsik Tamás szerencsére egy körrel később kiegyenlít.
1 2 3 4 5 6

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
"Legyőzhettük volna Borkait, ha a jobbikosok nem válnak árulóvá"

"Legyőzhettük volna Borkait, ha a jobbikosok nem válnak árulóvá"

Pikó: Ígérem, meg fogjuk szolgálni a bizalmat

Pikó: Ígérem, meg fogjuk szolgálni a bizalmat

Kerpel-Fronius: Az ellenzék elvégezte a munkáját

Kerpel-Fronius: Az ellenzék elvégezte a munkáját

Kabrió dizájnterv készült a vadonatúj BMW X6 M-ből

Kabrió dizájnterv készült a vadonatúj BMW X6 M-ből

Macron: A török támadásnak azonnal le kell állnia

Macron: A török támadásnak azonnal le kell állnia

Folyamatosan nő a külföldi hallgatók száma Magyarországon

Folyamatosan nő a külföldi hallgatók száma Magyarországon