szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rejtélyes mozgó világító pontok jelentek meg csütörtökön Wiesbaden német város egén, és okoztak fejtörést a rendőrségnek csütörtökön - közölték pénteken.

A német rendőrök megkérdezték a meteorológusokat, a repülésbiztonsági szolgálatot, sőt még az Európai Űrügynökséget (ESA) is, de sehol sem tudtak magyarázatot adni a mintegy két órán át látható jelenségre, és egy helikopter is hiába szállt fel, hogy valamit megtudjanak a benne ülők.

Annyi minden esetre bizonyosnak látszik, hogy a mozgó világító pontokat nem egy diszkó reflektorai vetítették az égboltra. A jelenséget különben wiesbadeni lakosok is megfigyelték, és jelentették a rendőrségnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tech

Euro százmilliókat költenek űrkutatásra

Nemzetközi összefogásra és az űrhasznosító rendszerek rendszereire van szükség – hangoztatta Günter Verheugen, az Európa Bizottság alelnöke a Föld és a Világűr Hete címmel hétvégén zárult brüsszeli rendezvénysorozaton.

MTI/hvg.hu Tech

Az európai űrkutatás újabb nagy dobásai

A Huygens európai űrszonda leszállása a Szaturnusz legnagyobb holdjára, a Titánra ráirányította a figyelmet az Európai Űrügynökség (ESA) egyre sikeresebb tevékenységére a kozmikus piacon. A következő években újabb nagy kalandok kezdődnek.

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Alaszka már ingyen oltást kínál a turistáknak

Alaszka már ingyen oltást kínál a turistáknak

Négymillió beoltottnál jöhet a teljes kulturális nyitás

Négymillió beoltottnál jöhet a teljes kulturális nyitás