szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hamarosan lejár a .eu végződésű domain nevek regisztrációjának korlátozása, s két nap múlva már szabadon – azaz jogosultságokra való tekintet nélkül – kérelmezhető lesz a bejegyzés.

A .eu felső szintű domain nevek regisztrációjára.2005. december 7-e óta van lehetőség. Az első négy hónapos időszakban csak az elsőbbségi jogosultságúak regisztrálhattak, de az eltelt időszak alatt az Európai Unióban így is összesen 343 ezer kérelem érkezett be. Hazánkban a közfeladatot ellátó szervek a mai napig 181 kérelmet nyújtottak be, zömükben városi és megyei önkormányzatok, iskolák, kamarák, közintézetek, továbbá 663 védjegy és 1299 cégnév regisztráció iránti kérelem érkezett a nyilvántartó EURid-hez. A folyamat eredményeként 69 hazai kérelmezőnek már aktív domain neve van.

A jogosultságon alapuló előzetes bejegyzési időszak 2006. április 7-én 11:00 órakor jár le, addig a következő jogosulti kör regisztrálhat:

  • közfeladatot ellátó szervek
  • közösségi és nemzeti védjegyjogosultak
  • földrajzi árujelzők és eredetmegjelölések jogosultjai
  • kereskedelmi nevek
  • cégjelzések, családnevek
  • védett irodalmi és művészeti alkotások megkülönböztető címei

A kérelmet 14 magyar regisztrátornál lehet benyújtani, ahol további információval szolgálhatnak a regisztráció menetéről. A kérelem benyújtását követően még 40 nap áll rendelkezésre a jogosultságot igazoló dokumentumok benyújtására, ezért ezek hiánya nem akadályozza meg a regisztrációs eljárás megindítását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

December 7-én indul a .eu domain nevek regisztrációja

Viviane Reding, az EU információs társadalomért és médiáért felelős biztosa levélben tájékoztatta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési minisztert, hogy 2005. december 7-től az Európai Unió tagországaiban lehetőség nyílik a .eu végződésű, felső szintű domain nevek regisztrációjára.

hvg.hu Tech

Tesztelték a nem latin írásmódú domain neveket

Az internetet felügyelő bizottság, az ICANN tervezetet készített a nem latin karakterekből álló domain-nevek használatáról. Amennyiben elfogadják, a tervezet óriási változást hozhat elsősorban az ázsiai és arab internetezők milliárdjai számára.

hvg.hu Tech

Az Interware már regisztrálja a .eu domain neveket

A Miniszterelnöki Hivatal az Interware-t bízta meg a magyar államigazgatási .eu domain nevek regisztrációjával. A közel 50 név között megtalálhatóak Magyarország különböző idegen nyelvű elnevezései, mint a www.hungary.eu, vagy a www.hongrie.eu.

Hét nap

ÉKEZETES DOMAINNÉV

Magyar ékezetes betűk is szerepelhetnek március elsejétől a világhálós oldalak és az elektronikus levelek .

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő

Dédunokák nélkül karácsonyozhat Erzsébet királynő